Új Beats fej- és fülhallgatók jelentek meg

Frissítette a Solo termékcsaládot az Apple házi audiomárkája.

Egy új fülhallgatót és egy új fülre illeszkedő fejhallgatót jelentett be a Beats a mai napon. A Solo Buds vezeték nélküli sztereó fülhallgató júniusban kerül majd forgalomba, a Solo 4 fejhallgató viszont már most is rendelhető és május 2-án ki is szállítják. Utóbbinak 94 900 forint a magyar ára, a fülhallgató pedig 39 990 forintba kerül majd hazánkban.

A Solo Buds aprónak mondható, a tok 24 x 66 x 35 mm és 33,4 gramm, a fülhallgatók pedig 19 x 20,5 x 18,5 mm-es kiterjedésűek és 5,7 grammot nyomnak. Aktív zajszűrés nincsen, de passzív zajkioltás van a hallójáratba illeszkedő kialakítással és cserélhető gumiharangokkal, amik négy méretben (XS, S, M, L) járnak a füles mellé. A tokot USB-C kábellel lehet tölteni, de se adapter, se kábel nem jár hozzá.

Solo Buds fekete színben
Solo Buds fekete színben (forrás: Beats) [+]

A fülhallgató Android és iOS rendszerrel is kompatibilis, mindkettőhöz van gyors párosítás és eszközkeresés is. A fülhallgatókban használt hangszórók méretét nem közölte a cég, csak annyit tudni, hogy kétrétegű jelátalakító van a Solo Buds belsejében a hangszórófejjel párhuzamosan elhelyezve, így próbálva minimalizálni a mikrotorzításokat. Adott ezen kívül még a füleseken lézervágta szellőzőnyílás, amik a légnyomás csökkentése mellett segítik a basszust. Csak Bluetooth hangátvitel opció, a vezérlés pedig a fülhallgatók fején található többfunkciós gombbal oldható meg. Fekete, szürke, lila és piros színekben lesz elérhető a Solo Buds júniustól.


[+]

Veszteségmentes vezetékes hangátvitelre képes a Solo 4 fejhallgató, melyen megmaradt a 3,5 mm-es analóg csatlakozó és mellette az USB-C port is bevethető hang fogadására, de természetesen a Bluetooth is opció. A fejhallgatóban saját DAC, és egyedi 40 mm-es meghajtók kaptak helyet. A plüss fülpárnák és fejpánt kényelmet ígérnek (217 gramm a Solo 4), a fülre ülő kagylók kialakítása pedig azt segíti elő, hogy közvetlen a hallójáratba érkezzen a hang. Aktív zajszűrés nincsen, de van Spatial Audio fejmozgást is követni képes térhangzás Apple eszközökkel, valamint megújult a hívások során a mikrofonokat kezelő zajszűrő algoritmus. Ez állítólag hétezer óra alapján képes a beszédhangra fókuszálni és azt leválasztani a háttérről.

Hangátvitelre és szimultán töltésre is jó az USB-C csatlakozó a fejhallgatón
Hangátvitelre és szimultán töltésre is jó az USB-C csatlakozó a fejhallgatón (forrás: Beats) [+]

Az üzemidő 50 órára nőtt, és adott a lehetőség az USB-C csatlakozóval gyorstöltésre. 10 perc töltés 5 órányi működést tesz lehetővé. Egy teljes töltés 50 órányi zenelejátszásra vagy 36 órányi telefonálásra elég.

Ebben a három színben debütál a Solo 4
Ebben a három színben debütál a Solo 4 (forrás: Beats) [+]

Maradt a dizájn, így a b betűt formázó logó egyben nyomógomb is, és a fülkagylók behajthatók a fejpánt alá. A gyári csomagban jár egy hordozó a fejhallgatóhoz, valamint két kábel (USB-C — USB-C és 3,5 mm — 3,5 mm). A Solo 4 is kompatibilis iOS mellett Android rendszerrel, van gyors párosítás és eszközkereső funkció, de a telefon asszisztense csak iOS-en ébreszthető hanggal (Hey, Siri!). A fejhallgató kék, rózsaszín és matt fekete színekben rendelhető.

Előzmények

Hirdetés