10 millió P8 Lite-ot szállított le a Huawei

A Huawei bejelentette, hogy a 9 hónappal ezelőtt piacra dobott P8 Lite készülékből eddig globálisan 10 millió darabot szállítottak le. Már ez is nagyon jó hír a cég számára, az pedig még fokozza a jókedvet, hogy az egész P8 családot figyelembe véve már 16 milliónál tartanak a kínaiak. Hozzá kell persze most is tenni, hogy a boltokba vagy raktárakba küldés nem egyenlő az eladással, de azért nyilván nem akarna több tízezres felhalmozott készletet sem a vállalat azért, hogy ilyen adatokkal szolgáljanak. A P8 Lite sikere nem meglepő, hiszen a tudás (5 hüvelykes, HD felbontású kijelző, Kirin 620 SoC, 2 GB RAM, 13 megapixeles kamera) egész kedvező árral párosult.


(forrás: IDC) [+]

A P8 Lite lett egyébként az első olyan Huawei mobil, ami jobban teljesített Európában, mint Kínában. Az összes eszközt figyelembe véve a január nagyon erősre sikeredett, 12 millió okostelefont szállítottak le. Ez bizony 93 százalékos éves emelkedés jelent, vagyis majdnem dupla annyi kütyü került fel az üzletek polcaira, mint 2015 első hónapjában. Az lassan nem is lesz meglepő, hogy már negyedik egymást követő hónapban lépik át a 10 milliós álomhatárt, tavaly 108 millióval számolhattak összesen, nem véletlen, hogy legnagyobb gyártók listáján a dobogó alsó fokán állnak.

Előzmények

  • Huawei P8max - mindig van egy nagyobb hal

    A régi generációs Kirint futtató P8max mellett még a 6 hüvelykes, szupergyors Mate 8 is eltörpül – ismét egy phablet-tablet hibrid járt nálunk, a megszokott, hibátlan összeszerelési minőséget hozva.

  • Huawei P8 Lite - nem visszafogott jellem

    A kínai gyártó a csúcsmodellje mellé egy kicsit szerényebb tudású testvért is piacra dobott, ami nyolcmagos processzorral és HD kijelzővel rendelkezik.

  • Huawei P8 - nekik nem 8

    Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

Hirdetés