1"-es óriásszenzorral villog a Sharp Aquos R6

Az a kamera kerülhetett hátra, amit a Huawei P50-be szántak. A 240 Hz-es képfrissítés se kutya a túloldalon.

A Sharp számos innovációval előrukkolt az évek folyamán, csak ezek ritkán kaptak nemzetközi és azon belül is magyar premiert. Így például a 2019-es Aquos zero2 sem, amely 240 Hz-es képfrissítésű OLED megjelenítőt kínált, és esélyes, hogy az Aquos R6 is erre a sorsra jut, ám ettől még több szempontból is egyedi lett.

Egyfelől továbbra is rekorder a 240 Hz-es IGZO OLED megjelenítő, amely 6,67"-en terül szét, 1260 x 2730 pixeles felbontást biztosítva. A panel egyébként 1 és 120 Hz között több lépcsőben képes változtatni a képfrissítést, mögötte pedig a Qualcomm új generációs ultrahangos ujjlenyomat-olvasója pihen. A 12 megapixeles önfotós kamera apró lyukat vágott csak a széleken lehajló képernyőbe.

A lényeg persze hátul van, és a szemre furcsa kamerarész méretes lencséje árulkodó: a hételemes tag mögött ugyanis rekorder 1"-es Sony szenzor bújik meg, bár azért a Panasonic CM-1 szó szerinti kameratelefon is ekkora lapkát vetett be. A lényeg: a Sony friss fejlesztése vékonyabb házba is belefér, és ha hozzáveszem a Leica brandinget a hátlapon, kísértetiesen hasonlítanak a paraméterek a tovább csúszó Huawei P50 Pro kapcsán hallottakhoz.

A hasonlóságoknak ezzel viszont vége, a Sharp ugyanis amolyan átmenetet talált a széles és ultraszéles látószögek között a 19 mm-es fókusztávolságú optikával, az f/1,9-es rekeszértékű lencse pedig 20 megapixeles lapkára gyűjti egybe a fényt. Ez gyakorlatilag garancia a kitűnő éjjeli fotós és videós képességekre, persze azért a jó algoritmust is mögé kell tenni. A méretes főkamerán kívül érdekes módon csak egy 3D ToF egység került hátra, és persze LED villanó, szóval elég felemás a szett.

A teljesítményre az 5 nm-es Snapdragon 888 chippel, 12 GB LPDDR5 RAM-mal és 128 GB-nyi UFS 3.1-es tárolóval aligha lesz panasz, a kitartó működést 5000 mAh-s telep biztosítja, az USB-C port mellé pedig még jack kimenet is került. Oldalt emellett megpillantható egy Google Segéd gomb, a csomagolásba pedig egy ritka Type-C - Type-A kábelt raktak, hogy különféle perifériákat, tárolókat és más telefonokat rá lehessen dugni az Aquos R6-ra, adatmentés gyanánt. Mindez tényleg meglehetősen szokatlan egyveleg – más kérdés, hogy a japán Docomo és Softbank szolgáltatóknál elérhető mobil hazai falbukkanására zéró esély van.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés