1 millió feletti AnTuTu-pontszámot láthatunk Androidon

Eddig csak az M1-es chippel szerelt iPad Pro ütötte meg ezt az értéket, most pedig a MediaTek Dimensity 2000-től láttunk hasonló nagyságrendű számot.

A mobilok és tabletek nyers erejének összehasonlítására még mindig az AnTuTu az egyik legismertebb komplex megoldás, a mérések végén érkező összesített pontszám pedig sok reklámanyagot ékesít, és azonos verzión belül nézve elég egzakt viszonyítási alapot ad. Androidos fronton jelen pillanatban a Xiaomi Black Shark 4S Prónak van a hivatalosan megerősített és kiátlagolt pontszámai közül a legmagasabbja, 875 902 pontot ért el, iOS-vonalon pedig a bivalyerős, M1-es chippel szerelt iPad Pro 5, ami 1 021 464 pontot számlál.


[+]

Persze nemsokára az androidos eszközökön is megindulhatnak a milliós számok, esélyes lehet a Snapdragon 898, az Exynos 2200 és a MeidaTek Dimensity 2200 is erre a teljesítményre, ez utóbbi már teljesített is egy ilyen számot, de egyelőre még nem hivatalosan. A készülék, amiben futott, egy V2184 kódnév alatt futó Vivo volt, az eredményt az Ice Universe és a Digital Chat Station is közölte, de az AnTuTu megerősítésére még várni kell, az 1 002 220-as szám pedig tényleg nem sokkal ütötte át a lélektani határt, elképzelhető, hogy kiátlagolva, reális körülmények között, végleges eszközökön csak a kilencszázezres tartomány végét éri el a kütyü.

A MediaTek MT6983 típuskód alatt futó chip 4 nanométeres gyártástechnológián készül, és állítólag 3 GHz-es Cortex-X2 mag adja a processzoros teljesítményének csúcsát, a nyolcmagos rendszerben pedig három darab Cortex-A710 és négy darab Cortex-A510 lesz még megtalálható. A Cortex-X2 esélyesen a jövő évi csúcslapkák közös vonása lesz, a GPU-k viszont eltérnek, a MediaTek esetén ARM Mali-G710 MC10-ről lehet hallani, az Exynos ehelyett AMD RDNA 2-t, a Qualcomm megoldása pedig Adrenót fog kapni.

Előzmények

Hirdetés