20 megapixeles OIS kamerával jöhet a Galaxy S6

A Samsung várhatóan március 2-án bemutatásra kerülő csúcsmodelljével kapcsolatban nem áll le a pletykagépezet, naponta jönnek újabbnál újabb hírek. Most a Samsung Electro-Mechanics (SEM) egyik leányvállalata felől érkeztek a ropogós információk, melyek szerint a Galaxy S6-ba egy 20 megapixeles felbontásra képes, optikai képstabilizátorral ellátott kamera kerülhet.

Tavaly egyébként nem ment túl jól a SEM-nek, pénzügyileg igencsak rossz eredményeket produkáltak, ami az olcsó, kis profittal nagy mennyiségű modulokat eladó kínai vállalatoknak volt köszönhető. Most viszont a jó kerékvágásba térhetnek vissza a cégnél, hiszen a prémium eszközökbe szánt 16 és 20 megapixeles kamerák nagyobb bevételhez segíthetik elő a SEM-et. Ugyan korábban már voltak szóbeszédek arról, hogy Sony szenzorral látják el az S6-ot, a koreai értesülések szerint ez az S6-nál nem lesz opció. Ráadásul ha a házi gyártású chipset mellett már a fényképező is Samsung lesz, akkor az mindenképpen növeli majd a gyártó bevételeit.

Előzmények

  • Samsung Galaxy A3 - jöttem, láttam, ...

    ... de nem győztem fizetni. Az A3 apró, fürge, szuperül összerakott fémházas készülék, mely a prémium minőséget adja meg, csak éppen az árazás siklott félre. Nagyon.

  • Üveg hátlappal érkezik a Galaxy S6?

    A legújabb Samsung Galaxy S6 pletyka szembemegy az eddigiekkel: koreai források szerint az új csúcskészülék fémkeretét elől-hátul üveglap foghatja közre.

  • 14 nanométeres Exynosszal jöhet a Galaxy S6

    Friss hírek szerint a legtöbb piacon házon belüli chipsettel startolhat el a Samsung Galaxy S6, köszönhetően a Snapdragon 810-es SoC gondjainak.

  • Tesztfázisban a Galaxy S6?

    A Samsung következő, csak Project Zeróként emlegetett csúcskészüléke már előzetes tesztelés alatt állhat indiai vámdokumentumok szerint.

Hirdetés