21:9-es képaránnyal jön a Sony Xperia X Ultra?

Ahogy a mérnökök a tervezőasztalon egyre csak vékonyítják a megjelenítők körüli kávákat, úgy nyílik meg a lehetőség, hogy ugyanakkora felületre nagyobb kijelző kerüljön. Bár a Galaxy S8 esete épp azt mutatja, hogy a gyártók hajlandóak akár még hosszában is megnyújtani a mobilokat, hogy széltében kicsit vékonyítsanak, így könnyű legyen egy kézzel átfogni. Ennek leginkább a 6,2"-es, 18,5:9-es képátlójú S8+ a legnagyobb haszonélvezője, hiszen a billentyűket és az Infinity Display alsó kétharmada kényelmesen kezelhető, a felső harmadához viszont fogásváltás kell, ez ugye a dolog hátulütője.

Más árkategóriában ugyan, de méretben mindenképpen a nagyobbik S8 kihívója lehet a Sony Xperia X Ultra, ha hitelt adunk a most kiszivárgott renderképeknek. Ezek szerint az egyébként a filmgyártásban is érdekelt Sony a szórakoztatóiparban elterjedt ultraszélesvásznú, 21:9-es képarányhoz igazíthatja a 6,45 hüvelykes phablet megjelenítőjét, azaz több mint kétszer olyan hosszú lenne, mint széles. Ehhez az Ultra elnevezés egyébként passzoló is volna, a 6 hüvelykes XA Ultra ugyanis "csak" widescreen, azaz szélesvásznú (16:9)-es képarányú panellel rendelkezett.

A forrásoldal a hardvert is tudni véli: az X Ultra Snapdragon 660-as SoC-t, 4/64 GB-os RAM/ROM tárolót 19 és 13 megapixeles kamerákat, IP68-as védelmet és 3050 mAh-s telepet kaphat. Azért, mielőtt valaki elkülöníti fizetésének jelentős részét, érdemes megjegyezni, hogy egyelőre óriástelefon fronton az Xperia XA1 Ultra megjelenése van terítéken, ezt a február végi MWC-n leplezte le a japán gyártó. A fenti mobil érkezése így azért kérdőjeles, bár semmiképpen nem hangzik rosszul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Új Sony széria tűnt fel

    Az MWC-n bemutatott újdonságokon kívül továbbra is több Sony készülékre várunk, amelyek valószínűleg Berlinben mutatkoznak be.

  • Elszámolta magát a GFX Bench

    A kijelző képátlóján kívül viszont látszólag minden paraméter a Sony Xperia X Ultrára utal, aminél eleve érdekes lehet a kijelző kialakítása.

Előzmények

Hirdetés