27,4 millió készüléket szállított le a Huawei

A múlt héten a Canalys már olyan kimutatásokat közölt, mely szerint a Huawei-nek sikerült legyűrnie a Xiaomit, és 2015 harmadik negyedévében a legnagyobb mobiltelefon gyártó lett Kínában. Ugyan az elemzőcég nem tett közzé pontos számokat, megtette ezt helyettük a Huawei: a riport szerint az elmúlt három hónapban összesen 27,4 millió okostelefont szállítottak le, ami mindenképpen kiemelkedő eredménynek számít. A vállalatnál természetesen büszkék is tettükre, a hivatalos Twitter oldalukra posztolták ki az alant látható képet.

A Huawei előrelepése egyértelmű, hiszen a tavalyi esztendő hasonló időszakában még csupán 16,8 millió leszállított mobillal számolhattak, vagyis majd kétharmaddal jobb eredményt tudtak most felmutatni. A cégnél további vállveregetések járnak azért, hogy a P8-at is nagy számban szállították le, a Huawei szerint a készülék áprilisi bemutatkozása óta 4 millió darab került a viszonteladók boltjaiba. A kínaiaknál egyébként a következő három hónap is jól alakulhat, egyrészt a karácsonyi szezon beköszönte, másrészt a Honor 5X debütálása miatt, nem beszélve a Kirin 950 chipsetről, ami az eddigi teljesítményteszteken igencsak biztató számokat produkált.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Mate S - az Erő nincs vele

    Nem minden Mate S született egyenlőnek: a nálunk járt, 32 gigabájtos változat Force Touch technológiával nem, villámgyors ujjlenyomat-olvasóval és optikai képstabilizátorral viszont fel lett vértezve.

  • Huawei P8 Lite - nem visszafogott jellem

    A kínai gyártó a csúcsmodellje mellé egy kicsit szerényebb tudású testvért is piacra dobott, ami nyolcmagos processzorral és HD kijelzővel rendelkezik.

  • Huawei P8 - nekik nem 8

    Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

Hirdetés