30 wattos Qi töltést leplezett le a Xiaomi

A Mi 9 Pro 5G profitálhat először a szupergyors vezetékmentes töltésből és 10 wattos visszatöltésből. Továbbra is készül a Xiaomi 100 wattos ultra-szupergyors megoldása.

Az ígéretek ellenére nem érkeztek meg az egységnyi térfogaton sokkal nagyobb kapacitást kínáló grafén- és egyéb akkumulátorok, viszont a telefonok méretnövekedésével hízott a telep is, ezzel egy időben pedig egyre csak nő a töltési sebesség. Az USB-PD hivatalos szabványai mellett több gyártó és félvezető óriás is előállt a maga megoldásával, és a Xiaomi most új szintre kíván lépni a beszédes, bár nem túl fantáziadús nevű Mi Charge Turbóval.

30 wattos vezetékmentes gyorstöltés debütált ma Kínában, és az előzetes előrevetíti, hogy a közelgő Mi 9 Pro 5G lesz az első készülék, amelyik ezt kihasználja. Bár az 5G modemmel szerelt telefonra még picit várni kell, addig is érdemes lehet a következőket ízlelgetni: a Xiaomi 30 wattos töltőpadjára téve egy 4000 mAh-s telep 25 perc alatt félig felölt, 69 perc alatt pedig teljesen, kábelezés kényelmetlensége nélkül.


[+]

A legfelül látható termék ráadásul automatikusan érzékeli, merre pihen meg rajta a készülék és a töltőegység odavándorol, így nem kell a pontos ráhelyezéssel bajlódni. Igaz: ez a tartozék éppenséggel 20 wattos Qi töltésre képes a promóképek alapján, a 30 wattos, állványszerű kiegészítő eggyel lejjebb pillantható meg. A fenti darab ugyanakkor két készüléket is befogad, noha először azt tölti, amelyik korábban került rá, és ha végzett vele, jöhet a következő.

A Mi Charge Turbo technológia egyébként 10 wattos vezetékmentes visszatöltésre is képes, és még mindig nem végzett a Xiaomi: következő körben kiváltságos telefonjait már 40 watton lehet Qi tölteni, illetve készül a 100 wattos ultra-szuper-turbó etetés, kábelesen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés