32 megapixeles panorámaképek Nokia N82-vel

A telefonok között elsőként a Sony Ericsson K700i tudott automatikusan, több képből egyetlen nagyfelbontású panorámaképet előállítani, melyet aztán egyetlen fájlban mentett el. A piacon azóta számos hasonló képességekkel megáldott készülék jelent meg, de a legnagyobb multimédiás csodagépek, mint a Nokia N82 vagy N95 8GB nem rendelkezik ilyen képességekkel. Ezt a csorbát köszörüli ki a PanoMan 3.0, mely akár teljes 360 fokos, maximum 32 megapixeles felbontású képek előállítását is lehetővé teszi.


Panorámakép

A Symbian Series 60 3rd Edition alapú szoftver kezelőfelülete folyamatosan segíti az akár 12 képből álló részfelvételek elkészítését, melyet követően összefűzi azokat és egyetlen képként menti el.


A program kezelőfelülete

A PanoMan 3.0 automatikus perspektívakorrekciót is végez, vagyis a részképek találkozásánál nem lesznek szögletes törések.


Egyszerű illesztés


Illesztés perspektivikus korrekció után

Emellett az alkalmazás ügyel a képek közötti megfelelő expozíciós és fehér egyensúly beállításokra is, illetve az elkészült részképek közötti fényerő és színtelítettséget is egy szintre hozza, mely elsősorban akkor jön jól, ha a panorámakép egyes részei a nap felé irányultak. A PanoMan 3.0 ára 9,9 euró, vagyis nagyjából 2500 forint.


Képek közötti eltérő fény és árnyalatviszonyok


Kép az expozíció és színegyensúly korrekció után

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés