360 fokos kamerával szerelt mobil is piacra kerülhet

Az eddig jobbára kameráiról és kamera komponenseiről ismert kínai Protruly cég két telefont is jegyeztetett a TENAA-nál, természetesen kamerahangsúlyos specifikációval. A gyártó két, az eddigi ismeretek alapján középkategóriásnak tűnő Android alapú okostelefont engedélyeztetett, amelyek közös tulajdonsága a 360 fokos elő- és hátlapi kameramodul.

Protruly D7 és D8 Protruly D7 és D8
Protruly D7 és D8 (Galéria a képekre kattintva nyílik.)

A Protruly D7 a gyengébb eresztés kétoldalt 8 megapixeles, 360 fokos kamerákkal, 2,3 GHz-re skálázott processzorral és 3 GB rendszermemóriával, amihez 5,5 hüvelykes AMOLED kijelzőt pakolnak, tisztességes, 3560 mAh-s akkumulátorral. A D8 szintén 2,3 GHz-en pörgő lapkát kap, viszont 4 GB RAM-ot és 64 GB belső tárhelyet. Míg a kijelző mérete és az alklamazott technológia, valamint az akkumulátor kapacitása megegyezik, addig a D8 13 megapixeles modult kap a hátlapra és 8 megapixeleset előre. További eltérés egyelőre csak az ujjlenyomat-olvasó elhelyezkedésében mutatkozik: a D7 esetében a hátlapon, míg a D8-nál a fizikai kialakítású Home gombba integrálva keressük.

Előzmények

  • Insta360 nano - buborékvilág

    A 360 fokos kamerák még csak most kezdik hódító útjukat, de már nagyjából lehet látni, hogy mi lehet a történet vége. Az egyik első fecske az iPhone-okkal használható Insta360.

  • Galaxy blog: Az Everesten járt az S7 és a Gear 360

    Befért Heo Young-Ho hegymászó táskájába 360 fokos képeket és videókat lövő Gear 360, valamint a Galaxy S7 okostelefon. Mindkettővel kattintott.

Hirdetés