3,09 GHz-en futhat a Snapdragon 898-ba kerülő Cortex-X2 mag

Sokan tudni vélik, mi lesz a jövő évi Qualcomm csúcshardver pontosabb specifikációja: nagyot villanthat a Samsung 4 nm-es node-ján!

A Snapdragon 888 rendszerchip utódja minden bizonnyal év végén mutatkozik be és a jövő év androidos csúcsmobiljainak jelentős részébe kerülhet bele, az Ice Universe és több egyéb szivárogtató pedig már tudni véli, milyen néven és milyen érdekességekkel érkezhet a 2022-es mobilpiac szempontjából meghatározó újdonság. Állítólag Snapdragon 898 néven fog érkezni (ne feledjük, tavaly a Snapdragon 875 nem jött be), a Samsung 4 nanométeres gyártástechnológiájára (4LPE) épül majd, és lesz egy bivalyerős, Cortex-X2 magja, ami 3,09 GHz-en fog ketyegni, ezzel a jelenlegi legerősebb Cortex-X1-nél 16%-kal tud majd többet.


[+]

Az új, ARMv9-es architektúrán továbbra is nyolcmagos marad a processzor, 3 darab Cortex-A710 nagy mag kerül bele, ami teljesítményben és energiatakarékosságban is fejlődik, és ugyanez mondható majd el az energiahatékony magokról, amik Cortex-A510 névre hallgathatnak. Természetesen következő generációra ugrik a grafikai egység (Adreno 730), és a gyártó első, 10 Gbps modemje is ebbe kerülhet bele X65 5G néven. Több kínai gyártó már teszteli a rendszerchipet, hivatalos bemutatóra a szokásos rend szerint azonban csak év végén érdemes számítani.

Előzmények

Hirdetés