40 ezer forint alatt mutatkozott be a Honor Play 3e

A Honor Play 3 sem volt kifejezetten drága, a Play 3e viszont kisebb, szerényebb és a legalsó árkategóriában indul, még mindig korrekt felszereltséggel.

A Honor Play 3 belépő árszinten kínál nagyjából középkategóriás képességeket, az árszintet viszont sikerült tovább csökkenteni a kompaktabb, szerényebb, de még mindig korrekt specifikációval bemutatott Honor Play 3e-vel. Az Android 9-es alapokon EMUI 9.1-et futtató készülék 2/32 GB-os kiszerelésben mindössze 29 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül, de a sokkal vonzóbb 3/64 GB-os verzió sem kerül többe 40 ezer forintnál. (Pontosan 38 pénz.)

Ezért az összegért 5,71 hüvelykes, HD+ (720 x 1520) felbontású csepp szigettel kialakított IPS panel jár, a teljesítményért pedig a MediaTek Helio P22-es szettje felel a fenti memóriavariációkkal. Kiemelt képesség a három kártyának helyet adó SIM tálca, ahol a két nanoSIM mellett egy maximum 512 GB-os microSD kártya is elfér.

A kéttónusú, de texturált hátlap (olyan Honor 8A féle) mögött egy 3000 mAh-s, microUSB-n tölthető akkumulátor kapott helyet, van jack csatlakozó, a WiFi 802.11b/g/n szabványú, a Bluetooth pedig 4.2-es verziószámú. Az adatkommunikáció is láthatóan alapszintű, de a 4G VoLTE támogatott, a navigációba pedig a GLONASS műholdjai is besegítenek. Ujjlenyomat-olvasó nincs, csak 2D arcazonosítás, kamerából pedig kettő jutott: hátulra egy 13 megapixeles, f/1,8 rekesszel dolgozó szenzor, előre pedig egy 5 megapixeles szelfiegység.

Amellett, hogy ez alapvetően nem egy kedvezőtlen összeállítás, a Honor Play 3 4/64 GB-os verziója mindössze 4 ezer forinttal drágább Kínában, amiért már Kirin 710F szett, három hátlapi kamera (48 megapixeles főegységgel),4000 mAh akku, 5.0-s Bluetooth és nagyobb kijelzőfelület jár. Az ár/érték arányt valószínűleg az itthoni árak jobban ki fogják emelni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés