440 megapixel, maradhat?

Nem bír magával a Samsung, új 50, 200, 320 és 440 megapixeles szenzorokat fejleszt.

Még mindig nem vagyunk teljesen meggyőződve arról, hogy szükség van-e egy okostelefonban 200 megapixeles főkamerára, amikor az iPhone 14 Pro 48 a Pixel 7 Pro pedig 50 megapixelen tesz csodát többelemes képfeldolgozással és szenzorszintű zoommal. Ha viszont jó a hivatalos vagy a nem hivatalos algoritmus, kapóra jöhet a rengeteg pixel ügyes összedolgozással, vagyis binninggel – ha pedig nő a szenzorméret, akkor igazából nőhet a megapixelszám is – gondolkodhatott hangosan egy Samsung mérnök, legalábbis a Tech_Reve névre hallgató szivárogtató 320 és 440 megapixeles ISOCELL lapka fejlesztéséről hallott.

A Sony előnyben van puszta szenzorméretben 1" jellegű lapkáival, és a 440 megapixeles ISOCELL HU1 lehet az első ekkora szenzor a Samsungtól, viszont van egy csavar a történetben: a forrás szerint ez sosem fog kikötni egy Samsung telefonban. Az ISOCELL HU1 éppúgy az ázsiai partnerek választása lehet, mint az 50 megapixelen készülő ISOCELL GN6.


200 megapixel ide vagy oda, nem az S23 Ultráé a legjobb képminőség [+]

A Samsung a Galaxy S25 Ultrába ugyanis inkább a 200 megapixeles ISOCELL HP7-et szánta, viszont az állítólagos extraköltségek miatt letett erről a tervéről. A Galaxy S26 Ultra ellenben szerény 320 megapixeles lapkával érkezhet. Kíváncsian várom, mikor dob valamelyik gyártó egy mobil hátlapjára egy 440, egy 320, egy 200 és egy 108 megapixeles kamerát, hogy berúgja az ajtót a gigapixel marketingnek. Ám ha egy apró dolgot kérhetnénk, tényleg nem nagy dolog: számháború és képpont méregetés helyett koncentráljanak inkább a színvonalas képfeldolgozásra.

Előzmények

Hirdetés