48 megapixeles kamerára vált az iPhone Pro?

A 2022-es csúcsvariáns hozhatja el a pixel binning technológiát.

Létezik nagyobb felbontású, komolyabb zoomot kínáló vagy éppen profibb makróképességekkel megáldott rivális, valamiben mégis alig van az almás telefonoknak párja: következetesen szállítják a kiegyensúlyozott fotós-videós minőséget. Ez nem jelenti persze azt, hogy ne használhatna egy iPhone nagyfelbontású és méretű szenzorokat, és az utóbbi előnye nyilvánvaló: több fény befogásával éjjel és gyorsan mozgó téma esetében is jobb minőségű képek és videók készülhetnek. A nagyobb felbontás pedig fejlettebb zajszűrést, szenzorszintű HDR-t és zoomot, illetve egyéb nyalánkságokat hozhat.


Az iPhone 13 Pro Max összes kamerája 13 megapixeles [+]

Éppen ezekben javíthat az iPhone 14 Pro jövőre: a főkamera 48 megapixeles szenzort kaphat hátul, és attól a feldolgozó algoritmus lényegesen több információhoz juthat hozzá. 4:1-es képpont egyesítés után ez továbbra is 12 megapixeles felvételeket jelentene alapból, mert ez a mindennapokban bőven elég. Ha viszont mind a 48 millió képpontra szükség lehet a legkomolyabb részletességért, kihasználhatja a rendszer a pluszinformációt.

iPhone 14 koncepció, kameralyukkal
iPhone 14 koncepció, kameralyukkal (forrás: MacRumors)

Ilyen például egy 50 megapixeles Mate 40 Pro fotó, és ilyen a 2x-es szenzorzoom szintén a főegységgel, aláhúzva, hogy ügyes feldolgozással egy egységből rengeteg kihozható. Kiváltképp a 2x-es szenzorzoom jönne az Apple számára kapóra, hiszen az iPhone 13 Pro Max optikai nagyítása 3x-os, ergo átmenetet jelentene a normál és a zoomoptika között, esetleg a zoomlencse komolyabb nagyításra válthatna. A forrás szerint periszkópos kamerával az Apple azonban egészen 2023-ig nem áll elő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Mini helyett két Max lesz

    Fotón az iPhone 14-ek dummy modelljei, megerősítve a pletykát, hogy idén két 6,1 és két 6,7 hüvelyekes készülék lesz.

Előzmények

Hirdetés