4 nanométeres csíkszélesség a Snapdragon 4-es szériában

A Snapdragon 4 Gen 2 az első 4 nanométeres szett a Qualcomm belépő kínálatában.

Bemutatkozott a Snapdragon 4 Gen 2, ami adatkapcsolati, energiahatékonysági és teljesítménybeli előrelépést is jelent az előző generációhoz képest, a 12-bites, kettős ISP pedig már az elektronikus képstabilizációt is biztosít 1080p 60 fps képkockasebességű felvételek esetén. Videózás és képalkotás terén további újdonság a hardveres zajcsökkentés (Hardware-based Motion Compensated Temporal Filtering), szenzorokból pedig maximum a 108 megapixelesekkel bánik el a rendszer, 32 megapixelen vagy 16+16 megapixeles kiosztásban pedig megy a Zero Shutter Lag is.

A 4 nanométeres, valószínűleg TSMC node-on gyártott szett kétklaszteres elrendezésű, a teljesítménycentrikus halmazba két, maximum 2,2 GHz-es mag került, amit hat 2 GHz-es energiahatékony egység kísér. Ez a Qualcomm számításai szerin 10%-kal jobb teljesítményt jelent az előző generációhoz képest, a lapka pedig társítható a frissebb memóriaszabványokkal, így opció az LPDDR5 RAM, rendszermemóriából pedig 3.1-es szabvány a max.


[+]

A grafikus gyorsítóról nem sok szó esik, de FHD+ felbontás mellett 120 Hz-es képfrissítést támogat. WiFi-ből és Bluetoothból maradt az előző csomag (WiFi 5 és BT 5.1 aptx), az 5G modem viszont már az X61-es szériából került ki a 4-es sorozatban elsőként támogatva a 3GPP Release 16 5G technológiát, ami 900 Mbps-re emeli a maximális feltöltési sebességet a 2,5 Gbps-os letöltési tempó mellett. A Type-C USB továbbra is 3.2 Gen 1 szabványú (5 Gbps), a gyorstöltés pedig szintén maradt Quick Charge 4+-os szinten. Az első készülék az új lapkával valószínűleg a Redmi Note 12R lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés