5G-s slider tiszteleg a PDA-k hőskora előtt

A Planet modern adatkommunikációs alapokra helyezne egy újabb klasszikus dizájnt: a szétcsúsztatható PDA-ét.

Retró lázban ég az okostelelefon piac: a Galaxy Z Flippel újjáéledt a kagylótelefon, a Nokia rendre életet lehel a mobilok hőskorának darabjaiba, a Mi Mix 3 a slider dizájnt hozta vissza a kávamentesség kedvéért, a Planet pedig újra klasszikus PDA-kat készül megidézni az Astro Slide 5G-vel.

A Planet Gemini 2018-ból
A Planet Gemini 2018-ból [+]

Megjegyeznénk, hogy a Planet Computer standjánál évről-évre megfordulunk (ez idén az MWC törlése miatt sajnos kimaradt), és mindig akad valami érdelesség, ám eddig a dologból nem lett igazi tömegtermék.

Az Astro Slide 5G
Az Astro Slide 5G [+]

2018-ban a legfelül látható, Psion Series 5-ot megidéző Geminit vettük szemügyre, a legújabb ötlet pedig ezen a vonalon halad tovább, csak a 2020-as évtized igényeire szabva.


(forrás: GSM Arena)

Az Astro Slide 5G az Indiegogón gyűjtött össze eddig félmillió eurónyi közösségi támogatást a megjelenéshez (ez a 180 ezer eurós cél több mint két és félszerese), és ahogy a nevében jelzi: 5G modemmel kívánja a slider típusú készüléket felturbózni.

Ha a projektből késztermék lesz, a támogatóknak és a vásárlóknak 6,53"-nyi képátló jut majd egész kevés kávával, és hosszanti oldalon fog a billentyűzet kicsúszni, sötétben háttérvilágítással. A Planet rekordnak számító 4,7/2,5 Gbps átvitelt ígér 5G hálózatokon, valamint Bluetooth 5.1 és WiFi 6 modemet mellékel a MediaTek Dimensity 1000 SoC-hez.


[+]

A rendszer képes lesz Android 10-et és Linux operációs rendszereket futtatni kettős boot opcióval, felvételeket pedig 48 megapixeles kamerájával készíthet. Persze, mint mindig, most sincs garancia a megvalósulásra: a Planet 2021 márciusára saccolja a legkorábbi piacra kerülést.

Előzmények

Hirdetés