5G változat érkezett a Honor X8-ból

Márciusban mutatkozott be a Honor X8, most megérkezett az 5G-s változat.

Teljes csendben érkezett meg a Honor X8 5G, az általunk is tesztelt Honor X8 újabb változata. A mobilon több változtatást is eszközöltek, nem csak 5G modemet kapott, de azért nem kell egetverő fejlődésre számítani. Külső megjelenésben van némi különbség, az X8 5G ugyanis kisebb (163,66 x 75,13 x 8,68 mm), kijelzője “csak” 6,5 hüvelyk átlójú. Az IPS LCD panel 720 x 1600 pixeles felbontással rendelkezik, tetején csepp alakú notch rejti az előlapi kamerát.

A Honor X8 5G fekete és kék színben lesz elérhető.A Honor X8 5G fekete és kék színben lesz elérhető. A Honor X8 5G fekete és kék színben lesz elérhető. (forrás: Honor) [+]

A motorháztető alatt a Snapdragon 680 lecseréltetett, helyét szintén egy Qualcomm lapka, a Snapdragon 480+ vette át. Bár a nyolcmagos CPU (két A76-os mag 2,2 GHz-en és hat A55-ös 1,9 GHz-en) régebbi konstrukció, erősebb, mint a 4G-s modellben található. A grafikus egység egy Adreno 619 az új mobilban, a memória-tárhely opciók száma pedig egyre korlátozódik, csak 6/128 GB-os kiszerelésben készül az X8 5G. A szoftveres oldalt Android 11 alapú Magic UI 4.2 szolgálja ki.

Az ujjlenyomat-leolvasót a bekapcsoló gombban kell keresni.
Az ujjlenyomat-leolvasót a bekapcsoló gombban kell keresni. (forrás: Honor) [+]

Bár a négyzetes formavilág és a kamerák száma maradt, a szenzorok változtak. A Honor X8 5G-ben egy 48 megapixeles főkamera és két 2 megapixeles segédszenzor (makró és mélységérzékelő) dolgozik a hátlapon LED villanóval, az előlapra pedig egy 8 megapixeles kamera került. Utóbbival elérhető 2D-s arcazonosítás, de a telefon zárolásának talán biztonságosabb módja a bekapcsoló gombba integrált ujjlenyomat-leolvasó használata.

A kamerák és a telefon legfontosabb tulajdonságai a gyártó szerint.A kamerák és a telefon legfontosabb tulajdonságai a gyártó szerint. A kamerák és a telefon legfontosabb tulajdonságai a gyártó szerint. (forrás: Honor) [+]

Az akkumulátor 5000 milliamperórás, a vezetékes töltés 22,5 wattal megy, vezeték nélküli töltésre nincs lehetőség. Az 5G mellett a mobil támogatja a kétsávos Wi-Fit (802.11 a/b/g/n/ac), van Bluetooth 5.1, a vezetékes kapcsolathoz pedig adott az USB-C és a 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó is. Bár a készülék felkerült a Honor termékpalettájára, egyelőre árakról és elérhetőségről semmilyen információt nem adott a gyártó.

(A borítóképen a 4G-s Honor X8 látható.)

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés