70 millió készüléken fut HarmonyOS

Leginkább Kínában használják a Huawei operációs rendszerét, lassan száz különböző készüléken.

Elstartolt a HarmonyOS 2.0, és a mobilra, illetve táblagépre szánt verzióhoz a MatePad 11 személyében nemrég volt szerencsénk – megállapítva, hogy nagyjából ugyanazt a felhasználó élményt kapjuk, mint HMS-es androidos eszközökön. Új termékek mellett Kínában már a nyáron elindult tucatnyi régebbi modell harmonys frissítése – ott egyébként sincs jelent a Google a szolgáltatásaival, így minden szempontból fájdalommentes az átállás.


[+]

Nyár végére a HarmonyOS 2.0 pedig elérte a 70 milliós felhasználói tábort, és közel 100 készüléken fut már a nagyobb eszközök közti összhangot ígérő rendszer. A Kínában Hongmeng néven futó szoftvercsomag olyan népszerű, hogy másodpercenként nyolc készülék vált rá, de azért vannak még csavarok a történetben. A minap jelentette be a Huawei az EMUI 12 (vélhetőleg) androidos felületet a nemzetközi piacra, és még mindig nem tudni, hogy akkor most errefelé HarmonyOS-re vagy új EMUI verzióra frissülnek-e a régebbi termékek.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei MatePad 11 - rendszerváltás

    Kipróbáltuk az első HarmonyOS-es táblagépet – villámgyors, ismerős hibákkal.

  • HMS tudástár

    Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

Hirdetés