71,5 millió iPhone ebben a negyedévben

Az Apple okostelefon márkáját lényegében alig van ember, aki ne ismerné a világon, bármennyire is csökken az innováció a készülékek esetén, mégis óriási tömegeket vonzanak az almás vállalat aktuális újdonságai. Ming-Chi Kuo elemző szerint a cupertinóiak az idei negyedévben robbanthatnak igazán piacot, hiszen a karácsonyi szezonnak hála minden eddiginél több iEszközt értékesíthetnek. A szakértő szerint ugyanis ha minden jól megy, akkor a negyedév végére 71,5 millió iPhone találhat gazdára, ami egyértelmű rekordnak számítana.

71,5 millió iPhone-t értékesíthet az Apple

Ez egyébként 82 százalékos negyedéves növekedést jelentene, ami ugyan meggyőző, de Kuo szerint gyorsan csökkenni fog az érdeklődés, és 2015 első pár hónapjában már legalább egyharmados visszaesésre kell számítani. Kuo egyébként az eddigi hírekkel is szembement, véleménye szerint az iPhone 6 keresettebb lesz, mint az iPhone 6 Plus, mivel a nagyobb változatnál gyártási nehézségekkel küzd az Apple. Kuo szavait persze érdemes igencsak erős fenntartásokkal kezelni, még ha biztosak is lehetünk abban, hogy az Apple valóban sok készüléket fog értékesíteni még ebben az évben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

Hirdetés