800 euró a Carbon Mobile nem igazán csúcskészüléke

A Carbon 1 leginkább azt tudja, hogy könnyű, vékony és szénszálas burkolatban leledzik.

A német Carbon Mobile kissé kockázatosnak tűnő ötlettel állt elő. Legyártottak (vagy fognak vagy folyamatban van) 2000 Carbon 1 nevű készüléket, amit idén júniusban szállítanak az érdeklődő felhasználóknak. Érdeklődni 25% előleggel, összesen 800 euró mértékben kell, ennyibe kerül ugyanis a 6,3 milliméter vastag Carbon 1, ami így ránézésre ennél sokkal többet nem igazán tud felmutatni ebben az árkategóriában.


[+]

A MediaTek Helio P90-es szett mellé 8 GB LPDDR4X RAM jár 128 GB UFS 2.1-es szabványú belső tárhellyel. Adott az 5.0-s Bluetooth aptX és aptX HD támogatással, a 802.11a/b/g/n/ac WiFi, német gyártó lévén a B20-as kompatibilitás és a hagyományos ujjlenyomat-olvasó a készülék oldalán. A lényeg leginkább az úgynevezett HyRECM technológia, ami egyfajta, a rádiójeleket átengedő, szénszálas kompozit anyag.


(forrás: Tech Advisor) [+]

A kamera láthatóan nem hangsúlyos, igazából az sem egyértelmű, hogy a szemmel láthatóan két hátlapi és két előlapi egység egyforma szenzorokkal dolgozik-e. Valószínűleg a kamerák specifikációja megegyezik, ami hátul 16 megapixelt jelent elektronikus és optikai stabilizációval, elöl pedig 20 megapixelt f/2,2 apertúra mellett.


(forrás: Tech Advisor)

A tetszetősen szögletes, szénszálas kompozitból készült eszköz 6 hüvelykes, ultravékony, 0,4 milliméteres Gorilla Glass 6 védőüveggel szerelt FHD+ AMOLED panellel rendelkezik, 153,5 x 74 milliméter és mindössze 125 gramm a 3050 mAh-s akkumulátorral együtt. A hardver és a felszereltség tulajdonképpen korrekt, de nem feltétlenül a 271 ezer forintos árkategóriában, noha értjük és értékeljük, hogy az anyaghasználat és az anyag tartóssága a fenntarthatóságot képviseli. Németországban a Fairphone is igen népszerű.

Hirdetés