8K film forgott a Galaxy S20-szal

A telefon ultranagy felbontású képességeit demonstrálja Kim Jee-woon friss rendezése.

Nem sokan értékelhetik néhány 2020-as okostelefon új trendjét, a 8K felvételt, hiszen kevesen rendelkeznek ekkora felbontású tévékészülékkel vagy monitorral. Ám ez is olyan, mint a 4K felvétel volt a kezdetekben: egy idő után a piac utoléri az ultranagy felbontású felvételi képességeket, és akkor minden bizonnyal jól fog mutatni egy olyan film valamelyik Samsung QLED 8K tévén, mint amilyet a dél-koreai Kim Jee-woon a Galaxy S20 és Note20 széria segítségével rendezett.


A Galaxy S20 Ultra az egyike a Samsung 8K felvételre képes csúcstelefonainak [+]

Filmrajongó olvasóinknak olyan remek címek ugorhatnak be az alkotó nevét olvasva, mint a Két nővér, a Keserédes élet vagy hihetetlenül szórakoztató eastern, A jó, a rossz és a furcsa. A Yonhap News szerint a friss alkotás az Untact címet kapta, amely az intact szó sajátos variációja Dél-Koreában, és állítólag a mai világ digitális érintkezéséről szól a technológiai vívmányok segítségével, a hús-vér, személyes kontaktus ellenében.

Kim Ju-hun és Kim Go-eun főszereplő, valamint Kim Jee-woon rendező az Untact című film bejelentésén
Kim Ju-hun és Kim Go-eun főszereplő, valamint Kim Jee-woon rendező az Untact című film bejelentésén (forrás: Yonhap News) [+]

Ez jól hangzik, ám a cím kísértetiesen hasonlít Steven Soderbergh 2018-as, Apple iPhone-nal forgatott filmjére, amely az Insane szócskát módosította Unsane variációra, és akadt már példa hasonlóságokra a koreaiak és az almások megoldásai között. A Galaxy Note20 és S20 amúgy 24 FPS-sel képes 8K felbontású felvételeket forgatni, ami bevett filmes képkockasebesség. A romantikus dráma októberben mutatkozik be, méghozzá két 8K vetítésre alkalmaz szöuli moziban, online változatban és Samsung 8K QLED tévéken.

Előzmények

Hirdetés