8K HDR videóval emelheti a Sony a tétet

Az Xperia 1.1 kínálhat nagy dinamikájú és ultranagy felbontású videofelvételt. A következő Sony mobilok startját az MWC törlése ugyanakkor befolyásolhatja.

Hosszan tanácskozás után a GSMA úgy döntött: nem rendezik meg idén a barcelonai Mobile World Congress világkiállítást, amelyet eleve tucatnyi nagy név mondott le korábban a koronavírus miatt. A Sony is így tett, így ugrott a megszokott, Fira Barcelona-i hármas csarnokba tervezett bemutató, ahol a tippek szerint az Xperia 5 Plus csúcsmobil (Snapdragon 865) és az Xperia 9 felső-középkategóriás ketyere játszotta volna a főszerepet (Snapdragon 765).

Az Xperia 1.1 lehetséges kamerarendszere
Az Xperia 1.1 lehetséges kamerarendszere (forrás: Androidnext / Caybule) [+]

Emlegetnek ugyanakkor mostanságban egy abszolút elit masinát is Xperia 1.1 néven, a GSM Arena az egyik forrásától pedig úgy hallotta: a masina képes lehet 8K felvételre HDR-ben. Ilyesmit elsőként kínálna a Sony a mobilpiacon, ám nem ez az egyetlen kamerás érdekesség. Az Xperia 1.1 a Galaxy S20+ példáját követheti  12 megapixeles főkamerával, 64 megapixeles hibrid zoomegységgel (az extra felbontás szükséges a 8K felvételhez), 12 megapixeles ultraszéles megoldással és 3D ToF modullal. Ehhez csatlakozna egy periszkópos zoommodul. Ezek persze egyelőre csak pletykák, és egyelőre az sem világos: mikor és hol mutatkozik be a következő Xperia generáció. Az online sajtótájékoztató mindenesetre kézenfekvőnek tűnik, hiszen a termékek készen állnak a startra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés