A ClearBlack megjelenítők titkai

Az Eseries E7 óta a Nokia legtöbb okostelefonja saját fejlesztésű ClearBlack megjelenítővel érkezik, mely közvetlen napfényben is megfelelő kontrasztaránnyal bír, ráadásul mély fekete színek visszaadására is alkalmas. A titok nyitja a kijelzőbe integrált polárszűrő, negyedhullám-késleltető és fényvisszaverő rétegekben rejlik, melyek a beeső fénysugarakat eliminálásával szinte teljes egészében képesek kiküszöbölni a zavaró visszacsillanásokat. Az alant látható elrendezésű ClearBlack panelekben a beeső fénysugár először egy vertikális polárszűrőn halad át, mely a fényhullámoknak csak a függőleges összetevőit engedi át. A negyedhullám-késleltető rétegen áthaladó sugárnyaláb jobbsodrású körkörös polarizált fénnyé válik, mely a visszaverődés során balsodrású lesz. A sugárnyaláb ezt követően ismét a negyedhullám-késleltetőhöz ér, ahol vízszintesen polarizált fénnyé válik, mely ezt követően a vertikális polárszűrőn nem képes átjutni. A fényvisszaverő réteg mögött elhelyezkedő megjelenítőből kiinduló fénysugarak ugyanakkor csak az út második felét teszik meg, vagyis könnyedén átjuthatnak a szűrőrétegeken.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia Lumia 710 - a leváltó

    A csúcsgép után a kedvezőbb árfekvésű, Windows alapokra építkező Nokia járt nálunk. Sikeres lehet, jól árazták.

  • Nokia Lumia 800 - támadnak a finnek

    A Lumia 800 személyében a Nokia első Windows Phone 7 alapú készülékét tisztelhetjük. Megnéztük, mit hoztak ki a finnek a Mangóból.

  • Nokia N9 - az első mohikán

    És az utolsó mohikán is egy személyben, hiszen nem kizárt, hogy a világ egyetlen kereskedelmi forgalomba került MeeGo rendszerű telefonjáról van szó.

  • Nokia 700 - aprócska szépség

    Első látásra beleszeret az ember a finnek legújabb okostelefonjába. Aztán elkezdi használni és rájön, hogy sajnos most sem minden fenékig tejfel.

Hirdetés