A Facebooknál köt ki Hugo Barra

Hugo Barra kalandos útja a tech világban új epizóddal folytatódik: az Android egykori kulcsfigurája pár Xiaominál lehúzott év után visszatér az Egyesült Államokba, méghozzá a folyamatosan terjeszkedő Facebook kötelékébe. Barra már a távozást is a Facebookon jelentette be, és így utólag, sejthettük volna, hogy ott is köt ki, ez persze az átállás miatt nem megy azonnal: a brazil szakember a következő hónapokban kezdi meg a munkát a Szilícium-völgyben. Barra egyfelől a Facebook virtuális valóság csoportjának alelnöke, másfelől pedig a Mark Zuckerberg vállalata alá került Oculus vezére lesz.

Barra és Zuckerberg nem csak virtuális valóságban fog sokat találkozni
Barra és Zuckerberg nem csak virtuális valóságban fog sokat találkozni (forrás: Hugo Barra) [+]

Azt, hogy a Facebook mennyire épít a virtuális és kiterjesztett valóságra, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Zuckerberg személyesen is megjelent a Gear VR-ban közvetített, tavalyi Galaxy S7 bemutatón. Persze VR és AR vonalon is komolyak a Facebook önálló ambíciói, és Barra az elmúlt években a Google és a Xiaomi részéről is jó választásnak bizonyult. „Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója mindig azt mondta: egy mérnök legfőbb célja csak az lehet, hogy a technológiai áttöréseket a lehető leghamarabb eljuttassa a lehető legtöbb emberhez. Ez lesz a küldetésem a Facebooknál is, és alig várom már, hogy együtt építsük a jövőt” – írta Barra a közösségi oldalán, a fenti kép mellékletével.

Előzmények

  • Barra el

    A nyugati világnak az egykori Google munkatárs jelentette a Xiaomit, Hugo Barra azonban most elhagyja a kínai gyártót és visszatér a Szilícium-völgybe.

  • Samsung Gear VR - szemünk előtt a jövő

    Az Oculussal közösen fejlesztett, a virtuális valóság megjelenítésére egy Galaxy Note 4-gyel képes szemüveg az elmúlt évek egyik legnagyobb technológiai fejlesztése, de veszélyes is.

  • Itt a Facebook Lite gyengébb hardveres Androidokra

    A kisebb rendszerigényű Facebook Lite a belépőszintű, androidos okostelefonokon hozhat kényelmesebb közösségi kommunikációt, bár csak regionális megkötésekkel hozzáférhető.

  • IFA 2014: A Note 4 és az Oculus Rift házassága

    Gear VR néven egy egészen különleges kiegészítőt is bemutatott a Samsung a berlini IFA kiállításon.

Hirdetés