A HTC közzétette utolsó negyedéves pénzügyi eredményeit

A HTC közzétette a március 31-vel záruló első negyedévének pénzügyi eredményeit, amely szerint a gyártó megint a hullámvasút lejtőjén halad. Az előzetesen várt 1,12 - 1,18 milliárd dollár helyett 1,10 milliárd dolláros bevételt könyvelhettek el, ami nagyjából 1,4 milliárd dollárral kevesebb 2013 első negyedévénél. A nettó veszteség 62 millió dollár, ami még kiábrándítóbb, hiszen a Q4-ben még 2,5 millió dolláros profittal gazdálkodhattak a tajvaniak. Ennek ellenére mind a vállalat, mind pedig az elemzők javulást várnak az idei második negyedévtől, ami a legújabb zászlóshajónak, a HTC One M8-nak, és a középkategóriás HTC Desire 816-nak köszönhető. A szakértők szerint a két készülék nagyjából 2,16 - 2,316 milliárd dollárra növelheti a bevételt, ami közel duplája a Q1-ben elért értéknek. Ezen felül elméletileg már újra nyereségessé válik a cég, nagyjából 60 - 81,5 millió dollárra számítanak a szakértők, ami mindenképpen jó hír mind a részvényeseknek, mind a felhasználóknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • HTC One M8 - One, aki duplán szereti

    A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.

  • HTC One Max - túl nagyot álmodni

    Igencsak méretes telefon lett a HTC új csúcsmodellje, amelynek egyetlen lényeges újítása, hogy érzékeli az ujjlenyomatot. Általában. Árban viszont erős, ezt a hardver nem indokolja.

  • HTC One mini - tenyérnyi csoda

    A tajvaniak újdonsága csak nevében mini, sokak számára inkább ideális méretű. Ráadásul kívül-belül nagyon össze van rakva.

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés