A Huawei is kagylótelefonnal készül?

Amit a Mate X-ből eddig legyártottak, azt pillanatok alatt elkapkodták. Jövőre lehet, nem csak a Kirin 990-es változat, hanem egy flipes telefon is érkezik.

Érdekes, ám semmiképp nem apró darab a nyitva 8, csukva 6,6"-es hajlítható OLED panelt kínáló Huawei Mate X, amelynek eddig minden legyártott darabját elkapkodták, persze azt a vállalat nem közölte, hogy ez hány készüléket jelent. Jövőre a Kirin 980-nal szerelt Mate X-et a 990-es változat követi ugyanennél a dizájnnál maradva, ám elképzelhető, hogy befut egy kagylótelefonos változat is.


(forrás: TechieWorld / Hague)

A Huawei a Hague International Design Systemnél nyújtotta be az itt látható formatervezési mintát, amivel a Motorola Razrnek lehet riválisa az újragondolt flipet mobilok műfajában. Az utóbbinak kétségtelenül apró mivolta az előnye csukott állapotban, és azért nyitva is jókora képernyőfelület jut a felhasználónak.

(forrás: TechieWorld / Hague) [+]

A Samsung és a Xiaomi is előállhat a maga hajlítható kijelzős okostelefonjával, és talán a szerényebb méretek majd szerényebb árat is jelentenek. Azért egy-két évig így is több százezres tétellel érdemes számolni, hiszen nem csak a hajlítható panel és annak minden eleme, hanem a zsanér és a komponensek elhelyezése is komoly tervezést igényel.

Előzmények

Hirdetés