A Huawei Y7-ről is lehullott a lepel

A sencseniek ontják magukból az újabbnál újabb telefonokat. Ez a phablet szerencsére frissebb Androidot és EMUI-t kapott, mint az Y3 (2017).

Nem feltétlenül szerencsés még egy igazán olcsó mobilt sem 6.0-s Androiddal és a korosabb, 4.1-es EMUI-val piacra dobni Huawei Y3 (2017) név alatt, pedig tegnap épp ez történt. Nem úgy ma: a Huawei Y7 évszámozás nélkül is friss, 5.1-es EMUI felületet és 7.0 Nougat Android főverziót kapott, amivel mindjárt 2017-ben érezheti magát az ember. A nyolcmagos Snapdragon 435 is egy relatíve friss lapka (4 x 1,4 GHz-es és 4 x 1,1 GHz-es Cortex-A53 & Adreno 505), az alsóbb kategóriákban pedig nagyjából elmegy a mellékelt 2 GB RAM és a 16 GB-os, bővíthető tároló is.


[+]

Az Y7 egy 5,5 hüvelykes, 720 x 1280 pixeles phablet, amely vonalzót ragadva 153,6 x 76,4 x 8,35 milliméteres paraméterekről árulkodik, mérlegre állva pedig 165 grammnál akad meg a mutató. A szürke, arany és ezüst színekben elérhető masina természetesen 4G képes, 802.11b/g/n-es WiFi, 4.1-es Bluetooth és 2.0-s USB technológiákkal. Az előlapra 8, a hátlapra pedig 12 megapixeles kamera került. Eddig még egy átlagos, kedvezőbb árú phabletnek tűnik az Y7, a legkiemelkedőbb tulajdonsága ugyanakkor meglendítheti az eladásokat: az elegánsra sikeredett házban 4000 milliamperórás telep lapul, amely microUSB porton keresztül tölthető.


[+]

A Huawei remek optimalizálását figyelembe véve ennyiből simán kijöhet 2-3 napos üzemidő is töltésenként, és a lóerőhiánytól sem kell tartani a Snapdragon 435 + HD kijelző kombinációjával. Igaz, ez a panel biztosan nem lesz olyan éles, mint mondjuk a Xiaomi Redmi Note 4-é, viszont az árazása alatta landolhat. Ennek részleteire azonban egyelőre nem derült fény.

Azóta történt

  • Huawei Y7 Prime néven jön az üzemidőbajnok

    Amit Enjoy 7 Plusnak hív a gyártó Kínában, az a világ többi részén az Y7 Prime nevet kapja meg, a felhasználók pedig korrekt árfekvést és erős akkumulátort.

  • Huawei Y7 - a bátyám jobb fej

    A Huawei Y7 kifejezetten klassz készülék lett, még úgyis, hogy elkövettek egy Huawei Y7 Prime-ot, ami pont azt kínálja változatlan formában, ami az Y7-ből nagyon hiányzik.

Előzmények

  • Huawei P10 Lite - csak a szokásos

    A Huawei aktuális csúcsmodelljének kalóriaszegény kiadása idén sem okoz csalódást, a kivitel, a felhasználói élmény és az árazás is összhangban van. Egyébként semmi izgalmas nem történik.

  • Huawei Y6 II Compact - ki a kicsit nem becsüli...

    A Huawei belépő szériájának tagja sok hasonlóságot mutat az elődjeivel, pár aprósággal többet tud náluk, ami még így sem sok, de megbocsájthatatlan problémák nincsenek.

  • Huawei Y6 Pro - hosszan tartó hatás

    A Huawei üdvöskéje a takarékos hardver mellett erős akkumulátort is felvonultat, és az árcímke így sem vészes. A piac ugyanakkor manapság kiélezett, így a sikerre nem vehetünk mérget.

Hirdetés