A középkategóriában indul a MediaPad M3 Lite 8.0

A Huawei új táblagépének legérdekesebb pontja a Harman/Kardon hangszórópáros, illetve a gyári AKG fülhallgató.

Aki követi a kínai gyártó kínálatát, valószínűleg sem a formán, sem a felszereltségen, sem a tartozékokon nem tud meglepődni, hiszen MediaPad M3 néven szinte ugyanez a kütyü járt nálunk is, körülbelül fél évvel ezelőtt. Dicsértük a beépített Harman/Kardon hangszórópárost, a villámgyors ujjlenyomat-olvasót 4G-hanghívási képességeket, az AKG fülhallgatót és a vékony készülékház fogását, ám nem örültünk a vaku nélküli kamerának és a borsos nyitóárnak.

Alul és felül látható egy-egy hangszóró, nem maradt el a jack
Alul és felül látható egy-egy hangszóró, nem maradt el a jack [+]

Most is hasonló a helyzet, csupán apróságok változtak: a Kirin 950-es lapkát Snapdragon 435 váltotta ki, a 8,4 hüvelykes kijelző felbontása 1200 x 1920 pixel lett, és csökkent az akkumulátor kapacitása, 5100 mAh-ról 4800 mAh-ra. Egyébként szinte minden változatlan maradt, nem váltotta ki Type-C csatlakozó a microUSB-t, viszont van 3,5 milliméteres jack, és táblagépes szinten a 8 + 8 megapixeles elő- és hátlapi kamerától is elfogadható eredményre számíthatunk.

A forma ismerős, és az AKG fülhallgatót is láttuk már
A forma ismerős, és az AKG fülhallgatót is láttuk már [+]

A legtöbb piacon valószínűleg csendben fogja kiváltani a korábbi MediaPad M3-at, 3/32 és 4/64 GB-os kiadásokban lehet majd megvenni, akármelyiket is válasszuk, a microSD-bővíthetőség megmaradt. Árazás szempontjából nagyjából az előd 100 - 110 000 forintos szintjét vehetjük alapul.

Előzmények

Hirdetés