A középkategóriában villoghat az új Samsung kameraszenzor

Az ISOCELL JN1 50 megapixeles és támogatja az élő HDR funkciókat.

Lassan a mobilok kamerás paraméterei olyan fontosak lesznek, mint a teljesítményközpontú hardverinformációk, ami nem csoda, elvégre egy-egy jobban sikerült darab éjjel-nappal, több látószögben, mozgó- és állókép esetében egyaránt minőségi felvételeket szül, idővel pedig a friss és méregdrága fejlesztések egyre olcsóbb telefonokban kötnek  ki.


(forrás: Samsung)

Bár árat a Samsung ISOCELL JN1 kameraszenzor nem kapott, hiszen azt más gyártók és nem a felhasználók vásárolják meg, a termékoldal és a specifikációk leginkább középkategóriába szánt használatra céloznak. Nincs például 8K videofelvétel és a lapkaméret se gigantikusan nagy, ám éppen ezért kisebb házba beleférhet megfelelő optikával társítva, mint mondjuk a Galaxy S21 Ultra 1/1,33" méretű egysége. Az ISOCELL JN1 1/2,76"-en azért nem apró, és összesen 8160 x 6144 ISOCELL 2.0 pixelt vet be Tetrapixel RGB Bayer-szűrővel, 4:1-es pixel binning feldolgozás után 12,5 megapixeles eredményekkel, 10 bites ADC pontossággal és 10 bites nyersfájl formátum támogatásával.


(forrás: Samsung)

A szenzor kellően méretes, hogy este se kelljen szégyenkeznie a minőség miatt, és minden esetben elérhető azonnali HDR felvétel, aminek nappal is megvannak az előnyei. Ha 8K felvétel nincs is, 4K-ban 60 fps a videózás elméleti korlátja, illetve 1080p-n 240 fps, ami lassított felvételeknél jön jól majd. A maximalisták ezúttal is elérhetik az 50 megapixeles, teljes felbontást, a jófajta fókuszteljesítményt pedig double super PD-autofókusz biztosítja. Egyelőre nem világos, hogy melyik készülékben köt majd ki vagy található már meg a szenzor, mindenesetre tovább erősítheti a középkategória amúgy is egyre profibb kamerás képességeit.

Előzmények

Hirdetés