A középkategóriát bővíti a Realme

Az X7 Max 5G a gyártó TV-i mellett egyfajta mellékes termékként mutatkozott be, és bár a specifikáció hangzatos, valójában inkább a nevezéktan lett eggyel hosszabb.

Tavaly ősszel indult el a Realme X7-szériája, ami sima és Pro változatban azóta is elérhető, most pedig megérkezett a Realme X7 Max 5G, ami elsőként az indiai piacon kerül forgalomba. Minden valószínűség szerint ez lesz a nemzetközi változata annak, amit a gyártó a kínai piacon GT Neónak hív, különbségeket aligha lehet tapasztalni.

158,5 x 73,3 x 8,4 milliméteres készülékházba került 6,43 hüvelykes, 120 Hz-es megjelenítésre képes Super AMOLED panel, ez Full HD+ (1080 x 2400 pixel) felbontású, fizikai védelméről Dragontrail védőüveg gondoskodik, a szoftveres biztonságért pedig a beépített ujjlenyomat-olvasó felel. 64 megapixeles quad-Bayer főkamera került rá f/1,8-as apertúrával, 26 mm-es fókusztávolsággal, 0,8 mikronos szenzorpixellel, 1/1,73 hüvelykes fizikai mérettel, PD-autofókusszal, de optikai képstabilizálás nélkül. Mellette 8 megapixeles, f/2,3-as nagylátó figyel 119 fokos látószöggel, és van továbbá egy 2 megapixeles, f/2,4-es makró is.

6 nanométeres Dimensity 1200 5G került bele nyolcmagos processzorral (1 x 3 GHz Cortex-A78 & 3 x 2,6 GHz Cortex-A78 és 4 x 2 GHz Cortex-A55), Mali-G77 MC9 grafikai egységgel, 8 vagy 12 GB RAM-mal: ez a rendszerchip a mai csúcshardverek szintjétől körülbelül 20%-kal marad el, ami kifejezetten komoly nettó erőt jelent, és az adatkommunikációval kapcsolatban sem lehet panaszunk: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 adott két csatornán, GPS-vevő A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO és QZSS támogatással, maradt 2.0-s a Type-C csatlakozó, a Bluetooth 5.1-es és SA/NSA 5G is elérhető mindenféle frekvencián. Nem maradt el az NFC és a 3,5 milliméteres jack port sem. Külön kiemelik a Dolby Atmos minősítésű, sztereó hangszórópárt.


[+]

Az X7 Max 5G rendszere az Android 11 alapjain nyugszik, kezelőfelületét a Realme UI 2.0 szolgáltatja, a gyártó pedig gyors frissítést ígér az Android 12-re, ha az ősszel végleges formában is megjelenik. 4500 mAh kapacitású akkumulátora 50W-tal tölthető, ez azt jelenti, hogy 0-ról 50%-ra mindössze 16 perc a töltési idő, ami több mint optimális, és valószínűleg az akkumulátorra sincs olyan hatással, mint ha négyszeres töltési teljesítményt küldenénk bele. Az X7 Max 5G ára 27 ezer rúpia, ami a 8/128 GB-os változatra vonatkozik, és 105 ezer forintra számolható át. Ha 12/256 GB-ban gondolkodunk, 12 ezer forintos felárra kell számítanunk.

Előzmények

  • Realme 7i - olcsón is lehet jót

    Az olcsó telefonok mezőnyéből kitűnni nem egyszerű feladat, a Realme 7i viszont tud egy-két trükköt annak ellenére is, hogy a középkategória alsó szegmensében játszik.

  • Realme 8 Pro - valami régi és valami új

    Szinte mindent nyújt a Realme, amit a középkategóriában elvárhatunk, de nem tud az erős konkurenciával szemben felülkerekedni sem árazásban, sem tudásban.

  • Realme 7 Pro - gyorsétterem, menüvel

    5G nélkül, de korrekt hardverrel és sok apró extrával lépett piacra nálunk is a Realme 7 Pro, a kérdés csak az, hogy meg lehet-e győzni a vásárlókat, hogy egy itthon ismeretlen márkájú termékre voksoljanak.

  • Fél év alatt tarolt a Realme

    A gyártó májusban mutatta be a Realme Watchot, hat hónappal később az elsőszámú aktivitáskövető lett az indiai piacon.

Hirdetés