A Lenovo K13 valójában egy Motorola

Remélhetőleg nem szerencsétlenséget hoz az orosz piacra a kedvező árú, alsó-középkategóriás mobil.

A Lenovo – függően attól, hogy melyik piacon melyik márkanév hangzik jobban – elég szabadon szokta variálni mobilos márkaneveit, hiszen a Motorola Mobility a Google kezein át 2014-ben a Lenovóhoz került, és azóta is a kínai cég leányvállalataként működik. Az orosz piacon szemmel láthatóan a Lenovo megy jobban, hiszen a tavalyi K12-család után most a K13-at is leleplezték, ami egyébként a Motorola Moto E7i Power átcímkézett változata.

[+]

Design terén túl sok különlegességet nem fogunk rajta felfedezni, a hátlapi ujjlenyomat-olvasóból nyilván eltűnt a Motorola szokásos M-betűje, a Lenovo felirat pedig csak diszkréten, a mostanság szokatlan hátlapi multimédiás hangszóró mellett helyezkedik el. A K13 egy 6,52 hüvelykes IPS kijelzőt kapott 720p+ felbontással, 20:9-es képaránnyal, érdekességként pedig egy IP52-es védelmet tud felmutatni: víz ellen minimálisan, por ellen valamivel jobban védett a készülékháza.


[+]

Az Unisoc SC9863A rendszerchip 28 nanométeres gyártástechnológiával nem túl modern, és nyolcmagos Cortex-A55 processzorától, illetve IMG8322 grafikus gyorsítójától nem is kell túl komoly teljesítményt várni, viszont a minimálprogramnak megfelelő 2 GB RAM és 32 GB-os belső tároló adott, ez utóbbi pedig bővíthető is microSD kártya segítségével, hibrid kártyaslottal.

[+]

A hátlapon 13 megapixeles kamera ücsörög, ami f/2-es apertrúvával készíti a fotókat, videózni pedig 1080p-ben tud, mellette egy 2 megapixeles mélységszenzor terül el. Elöl, apró kamerafélsziget veszi körül az 5 megapixeles szelfiegységet. Ami az adatkommunikációs képességeket illeti: 4G-s készülékről beszélünk, egyszerű 802.11b/g/n szabványokat támogató WI-Fivel, 4.2-es Bluetooth-szal, GPS-vevővel (GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou), dual SIM képességekkel, ezen kívül nem maradt el a 3,5 milliméteres jack csatlakozó és az FM-rádió sem. 5000 mAh kapacitású az akkumulátor, amit Type-C csatlakozón keresztül, 10 W teljesítménnyel lehet tölteni, ez nem túl sok, cserébe az elvárható üzemidő is magas. A 7777 rubeles ár körülbelül 32 ezer forintot jelent: hasonló áron valószínűleg több piacon is sikeres tudna lenni.

Előzmények

Hirdetés