A még be sem jelentett S5 Active videókon mutatja meg magát

Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy az ember kitalálja, hogy az S4-ből mutálódott S4 Active után a Samsung Galaxy S5-ből is készít a koreai gyártó egy kicsit ellenállób változatot. Bár az is igaz, hogy mivel a friss csúcsmodell már alapkiépítésben is vízálló, ezért nem volt erre feltétlenül szükség, de a Samsung sosem az a cég volt, amelyik azon gondolkodik, hogy most egy modellel több legyen-e a palettán, mivel a dolognak némi marketingértéke is akad, ezért összeütnek egy ilyen verziót is.

Az S5 Active-ról már a megjelenés előtt felbukkant a neten egy-két videó, így aztán nem titok, hogy a hardver az S5-tel egyenértékű, azaz Snapdragon 801-es SoC, 2 GB RAM, 16 megapixeles kamera és Full HD kijelző jellemzi majd az újdonságot. A külső kapcsán a legfontosabb eltérés, hogy a kijelző alatti három gomb fizikailag is jelen van, ami jól jöhet akkor, ha kesztyűben matatunk a telefonnal és odapillantás nélkül is kitapintható, hogy hova kell nyúlni mondjuk a menü eléréséhez.

További fontos tudnivaló, hogy míg az S4 Active az AMOLED helyett TFT kijelzőt kapott, most az S5 Active esetén a jelek szerint a Samsung nem variál és ugyanazt a kijelzőt kapjuk, mint ami az S5-ben teljesít szolgálatot. A külsőt érintő további változás, hogy az oldalsó részekre vaskos, gumírozottnak tűnő borítás került, a hátlapot pedig csavarok tartják a helyén. Valószínűleg heteken belül ténylegesen is bemutatkozik majd az újdonság, de ezek után túl sok meglepetésre nem kell számítanunk. Még a pulzusmérő is megmaradt.

Azóta történt

Hirdetés