A Mobilarena a jobb szervizhálózatért

Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy publikálunk egy cikket a magyarországi mobiltelefonos szervizhálózatról, illetve az azokkal kapcsolatos problémákról. Egy meglehetősen nagy lélegzetvételű írás lesz, ahol reményeink szerint sikerül megszólaltatnunk a hat legnagyobb mobiltelefongyártó (Nokia, Samsung, Motorola, LG, Sony Ericsson, HTC) képviselőit, a hozzájuk tartozó szervizhálózatok felelős vezetőit, a három mobilszolgáltató képviselőjét, egy független viszonteladót, valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot és egy efféle dolgokra specializálódott jogászt.
Célunk nem az, hogy lejárassuk a gyártókat és a szolgáltatókat, de egyre több olvasói levelet kapunk a hivatalos szervizben beáztatott készülékekről és jogtalanul érvénytelenített garancialapokról, ezért úgy érezzük, hogy lépnünk kell. A cikkben természetesen ki fogunk térni a Magyarországon aktuális jogszabályokra és azok hiányosságaira is, így elkerülendő, hogy valaki elavult vagy nem létező jogszabályok létezésének hitében próbálja meg érvényesíttetni garanciáját.
A cikk megírásával kapcsolatban olvasóink segítségét szeretnénk kérni. Nagyon hasznos lenne, ha birtokunkba jutna pár jelenleg is folyó garanciális ügy minden részlete, beleértve jegyzőkönyveket és fényképeket is. Ha valakinek jelenleg is problémája van garanciális, legálisan vásárolt készüléke szervizelésével, az kérjük, hogy írjon a csaba.bodnar@mobilarena.hu e-mail címre "Szervizelési gondok" témamegjelöléssel.
Felhívnám a figyelmet arra, hogy csak és kizárólag a hivatalos márkaszervizekkel és a szolgáltatói szervizekkel (T-Mobile, Pannon, Vodafone) kapcsolatos esetek érdekelnek minket, és azok is csak akkor, ha még aktuálisak, vagy a közelmúltban zárultak le, eredmény nélkül! A "sarki GSM-boltok" saját szervizelésével és az azokkal kapcsolatos gondokkal külön fogunk foglalkozni. Fontos lenne továbbá, hogy érzelmektől és indulatoktól mentes, kizárólag tényeken alapuló írásokat kapjunk, hiszen az indokoltnál hosszabb levelek a nehézkesebb feldolgozás miatt hátráltathatják a cikk megjelenését.

Azóta történt

Hirdetés