A mostanság népszerű vírusos játék frissítésében megfordul a feladat

A Plague Inc. az elmúlt időszakban roppant népszerű lett, ezért egy frissítéssel jobban a jelen helyzethez igazítják a fejlesztők.

Nyolc évvel ezelőtt dobták be az alkalmazásáruházakba a Plague Inc. nevű mobilos játékot, amely most érthető okokból újból a toplisták tetején táncol, pedig a feladat pont az ellenkezője annak, mint amire most a komplett világ igyekszik megoldást találni. A jelenleg (illetőleg nyolc éve) elérhető változatban ugyanis a cél pont az, hogy elterjesszünk egy világjárványt és mindenféle paraméterek fejlesztésével meggátoljuk, hogy ki lehessen irtani. Akkor nyerünk, ha nem marad a Földön olyan ember, aki ne kapta volna el.


[+]

Ez most egy kicsit morbid célnak tűnik, ezért a fejlesztő Ndemic Creatons hamarosan kiad egy teljesen ingyenes frissítést, ami pont megfordítja a szerepeket és a cél tökéletesen egybecseng majd azzal, ami most az emberiség célja is. A fejlesztők a WHO-val, illetve más szervezetekkel egyeztetve hozták tető alá az új változatot, hogy elég valósághű lehessen ahhoz, hogy akár edukálja is a játékosokat.


[+]

Mindezek mellett a fejlesztők a játékból (is) származó bevételekből 250 ezer dollárrral támogatják a WHO-t és a Cepi-t (Coalition of Epidemic Preparedness Innovations). A Plague, Inc. alapvetően ingyenes, ebben az esetben reklámok jelennek meg a játékban, de van prémium verzió is, amely 241 forintba kerül, ez egyébként sem egy óriási összeg, de ha ebből jut a koronavírus elleni küzdelemre is, akkor valószínűleg sokan gondolják majd, hogy megéri.

Hirdetés