A Nokia 3310 a legkapósabb butamobil

Az okostelefon legtöbb olvasónk életének a része, sokan azonban továbbra is hanghívásra, üzenetküldésre, ébresztésre és a legalapvetőbb, komolyabb hardvert vagy kijelzőt nem igénylő feladatokra használják zsebkészüléküket, ezért nincs szükségük méretes és drága masinákra. Azért az jól látszik a lenti képen, hogy a hagyományos mobiltelefonok piaca folyamatosan szűkül, az elmúlt néhány év a Nokia eladásait szó szerint megtizedelte.

A hagyományos telefonok eladási mutatóinak visszaesése. Kék: minden márka. Narancssárga: Nokia
A butatelefonok eladási mutatóinak visszaesése. Kék: minden márka mutatója millióban. Narancssárga: Nokia (forrás: Nokia Mob) [+]

A Microsofttól a HMD Global kötelékébe került butafon üzletág ugyanakkor tavasszal nagyot robbantott: felélesztette a legendás Nokia 3310-et a poraiból, igaz, felemás eredményekkel és a 3G-s modell is csak a minap futott be.

A régi és az új
A régi és a tavaszi Nokia 3310 [+]

Kétségeink viszont akkor sem voltak, hogy a név el fogja adni a küllemében is nosztalgiázó készüléket, és az IDC nyugat-európai felmérései szerint az idei második negyedévben pontosan erről volt szó: a 2017-es 3310 volt a legkapósabb hagyományos mobil. Ezek után nem túl merész arra tippelni, hogy előbb-utóbb érkezik a folytatása – vajon Nokia 3410 lesz a neve?

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a 3G képes Nokia 3310

    A HMD Global nagyon igyekszik, hogy vonzóvá tegye a klasszikusnak számító 3310 újragondolt változatát, több-kevesebb sikerrel. A 3G képesség mindenesetre jobb ötletnek tűnik, mint az új csomagolás.

  • Nokia 5 - ötlettelen

    A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

  • Nokia 3310 - tolat a nosztalgiavonat

    Kétségtelenül az idei év mobilos poénja, hogy a HMD visszahozta a 3310-est. Ami egyébként telefonként is ki tud szolgálni bizonyos igényeket, de ne homályosítsa el ítélőképességünket a nosztalgia.

  • A Nokia 3310 előtt tiszteleghet a HMD Global

    Három okostelefon európai premierje és egy legenda újraélesztése kerülhet terítékre a Nokia barcelonai sajtóeseményén.

Hirdetés