A Panasonic leáll a GSM készülékek gyártásával

A Panasonic bejelentette, hogy befejezi a GSM telefonok gyártását. Mielőtt azt gondolnánk, hogy még egy neves mobilgyártó tűnik el a süllyesztőben, esetünkben szó nincs erről, a cég ezentúl csak és kizárólag a 3G modellekre fókuszál.

Amiből nincs egy sem. Legalábbis Európában. Elemzők attól tartanak, hogy ezzel a lépéssel a Panasonic el is tűnik egy időre az öreg kontinensről, és a hazai piacra fog fejleszteni, akárcsak a Toshiba, a Sanyo, vagy a Mitsubishi. A cég azt is bejelentette, hogy a Symbian rendszert sem kívánja a jövőben felhasználni, tervezett okostelefonjaihoz a Linuxot veszi majd alapul.


A dicső múlt.

 

A Panasonic hazai ismertsége szinte egyidős a GSM itthoni megjelenésével. A G450-nel induló sorozatból nőtte ki magát a GD széria, amelyről azt tartották, hogy az egyik legmegbízhatóbb modellek palettáját jelenti. Sokáig élt a köztudatban az a mondás is, hogy a Panasonic telefonok telefonálásra valóak. Később kicsit eltűnt a hazai polcokról a gyártó, nemrég azonban az X700, és a VS3 révén újra felbukkant. A jelek szerint úgy fest, hogy kérészéletű volt a visszatérés, hacsak nem fejlesztenek iziben ki egy 3G telefont az európai piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés