A Pixel Watch is könyörögni fog este a töltőért

A vártnál régebbi Samsung chip hajthatja meg. Infómorzsák érkeztek a szenzorokról is.

Annyi éve hallani a Pixel Watch érkezéséről, hogy nem hittünk a szemünknek, amikor a Google végre hivatalos formában megmutatta, noha az őszi premierig további részleteket nem árult el. Nyilván WearOS operációs rendszer futtat, és ezért napokban, nem hetekben kell mérni az üzemidőt, mindenesetre sokan hallották volna szívesen, hogy ezt az okosórát elég csak pár naponta levenni a csuklóról és töltőre helyezni, és így például este bekapcsolódhat az alváskövetésbe.


[+]

A 9to5Google borzolta először a kedélyeket a 300 mAh-s telep és az egynapos üzemidő kéminformációjával, és friss értesülései pont ezt erősítik meg: a platformmal és a régebbi Exynos 9110 chippel minden nap töltőre kell majd helyezni a keresőóriás megoldását. Utóbbi mellé szegődhet amúgy egy segédszenzor, de nem biztos, hogy a Google Tensor sorozatból. A forrásoldal újfent 32 GB tárhelyről hallott, amely kellően bőséges rengeteg Wear OS app telepítésére és jó pár album tárolására.


[+]

Az egynapos működés annyira egyébként még nem lenne problémás, ha a művelet olyan gyorsan végbemenne, mint egy villámtöltőn fél óra alatt végző mobil etetése, ám látástól merülésig a forrásoldal több mint 110 perces művelettel számol. Ráadásul az sem tesz jót az akkumulátor élettartamának, ha ahelyett, hogy a töltöttséget ideálisan 30-80% között tartanák, rendre látástól merülésig használják – márpedig egy okosóra akkucseréje sem szimpla házimunka, és nem is filléres a jótállási idő lejárta után.

Előzmények

Hirdetés