A Qualcomm bemutatta a Snapdragon Sense ID új generációját

A Mobile World Congress Shanghai keretein belül mutatta be a Qualcomm a Snapdragon Sense ID biometrikus azonosító új generációját, ami lényegében minden felületbe integrálható, működik vízben is, valamint néhány extra funkcióval is kiegészítették, mint a pluzusmérő. A lényeg viszont nyilván a kijelzőüvegbe való építhetőség, amivel a Samsungtól kezdve, az Apple-ön át tulajdonképpen mindenki próbálkozik, több-kevesebb sikerrel.


[+]

A Snapdragon Sense ID működőképes magában a kijelzőpanelben, akár OLED technológia mellett (Qualcomm Fingerprint Sensors for Display), az azt védő üveg alatt, valamint fém felületbe integrálva is (Qualcomm Fingerprint Sensors for Glass and Metal). Az érzékelő ultrahang alapú, alkalmas a készülék egy érintéssel való ébresztésére a zárolás feloldásával, valamint több egyéb funkció is kapcsolható hozzá. Az új technológia gyakorlati bemutatását a Vivóra bízták, az első készülék egy módosított Vivo XPlay 6 lesz, amelyben élesítik a rendszert.


[+]

A félvezetőóriás korábbi chipjei is, ahogy a nemrég bemutatott lapkái is, mint a Snapdragon 660 és 630 már támogatják a technológiát, ahogy a jövőbeni szettek is fel lesznek készítve a speciális biometrikus azonosítóra, de természetesen a nem Snapdragon alapú eszközökben is alkalmazható. A gyártók számára már ebben a hónapban elérhető lesz a fém és üvegfelületbe integrálható szenzor, a készülékek így jövő év első felében várhatóak, míg a kijelzőbe építhető megoldás 2017 utolsó negyedévétől vehető igénybe.

Update: A Vivo be is mutatott a kiállításon egy prototípust, amely mindkét technológiát alkalmazza, tehát az AMOLED kijelzőben is dolgozik egy ujjlenyomat-olvasó, valamint a fém hátlapba is integráltak egy szenzort. A fenti videó pedig magát a koncepciót mutatja be. Mármint nem azt, hogy egy készülékben kettő ujjlenyomat-olvasó is van, a sanghaji MWC-n bemutatott modell nyilvánvalóan csak szemléltető eszköz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés