A Realme GT 2-re érkezik az Android 14, a GT 5-re a periszkópos zoom

Éledezik a Realme, hardverben és szoftverben is hallat magáról hamarosan.

Remekül sikerült a Realme GT 2 és GT 2 Pro úgy dizájnban, mint az árhoz viszonyított tudásban, ám valami megtörhetett a BBK-s gyártónál, mert a széria nem kapott méltó folytatást, és felénk is egyre kevesebb modelljével találkozni. A visszatérést a GT 5 család jelentheti, és úgy tűnik, megindult a bejelentés előkészítése, azzal a lendülettel odaszúrva az 5x-ös optikai nagyítást kínáló iPhone 15 Pro Maxnak.

A célzásból persze nem derül ki, mely Realme telefon kap milyen fókusztávolságú zoomkamerát (a pletykák 1/2" méretű OmniVision OV64B lapkáról szólnak 3x-os optikai nagyítással és 6x-os veszteségmentes zoommal a 64 megapixelnek köszönhetően), a fenti kép mindenesetre periszkópos kialakítást sejtet.


A Realme GT 2 Pro egyedi dizájnnal és remek árral hódított. Hamarosan megkaphatja méltó folytatását [+]

A GT 5 Pro továbbá 1/1,4"-es Sony IMX900 főkamerát és nagy felbontású ultraszéles egységet kínálhat, a heteken belül startoló Snapdragon 8 Gen 3-mal a házban, és nagyon úgy tűnik, hogy a Realme előre hozná a telefon premierjét.


(forrás: Realme)

A gyártó szerencsére nem feledkezett meg a szimpatikus elődökről sem: elindult a Realme UI 5.0 nyílt béta tesztelése Android 14-es alapokon, a GT 2 Prón. A RMX3301_13.1.0.503 (EX01) kódjelű szoftvercsomagot első körben kisszámú bátor vállalkozó próbálhatja ki, és nem kizárt jó pár hiba felbukkanása, elvégre erről szól a tesztelgetés. Az új felület fejlettebb biztonságot és rendszer optimalizálást, friss kinézetű felületet és pár hasznos extrát tartogat, ha pedig a tesztelés jól halad, a végleges rendszercsomag még télen telepíthető lehet. Mondjuk előbb a Google-nek is végeznie kell az Android 14-gyel.

Előzmények

Hirdetés