A Samsung bemutatta a Galaxy XCover 7-et

Két új eszközzel bővíti a strapabíró vonalat a Samsung, megvannak a magyar árak is.

Csendben megtörtént két Samsung eszköz premierje, és még 2024 januárjában elérhető lesz a magyar piacon is a most bemutatott Galaxy XCover 7 (a gyártó által XCover7-nek írva) okostelefon és a Galaxy Tab Active 5 (a gyártó által Active5-nek írva) táblagép. Mindkét eszköz strapabíró kialakítással rendelkezik, így például kültéri és raktári munkára ajánlja őket a gyártó. Megegyezik a telefonban és a táblában az Android 14-es rendszer, az 5G-s adatkapcsolat és az NFC megléte, az extra programozható nyomógomb és a Samsung Knox Vault védelmi rendszer.


(forrás: Samsung) [+]

A Galaxy XCover 7-ben egy 6,6”-es TFT LCD kijelző van, FHD+ a felbontás, 60 Hz-es a frissítés, 9:20 a képarány. A telefon háza 169 x 80,1 x 10,2 milliméter és 240 grammot nyom, megfelelt az IP68-as, MIL-STD-810H minősítések feltételeinek, a kijelzőt pedig Corning Gorilla Glass Victus+ edzett üveg fedi. Egyedül az 5 megapixeles (f/2) előlapi kamera rondít bele kicsit a kijelzőbe, ez csepp alakú kivágásban lóg bele a tartalomba. Viszont a telefon használhatóságának szempontjából fontosabb, hogy emelt érintési érzékenységgel rendelkezik a kijelző, akár 2 mm vastag kesztyűben vagy nedves körülmények között is irányítható marad. A hátlap pedig leszedhető, így a 4050 mAh-s akkumulátort könnyedén kiveheti és cserélheti a felhasználó. Vagy akár használhatja az eszközt akkumulátor nélkül is, az XCover 7 képes az USB-C csatlakozón keresztül közvetlenül az áramforrásról üzemelni, ez például kioszkban, autóban használt, folyamatosan töltőn lógó telefon esetén jól jöhet, hisz kevésbé degradálódik az akkumulátor és így eliminálható a töltés miatti hőképződés is.

Samsung Galaxy XCover7Samsung Galaxy XCover7 Samsung Galaxy XCover7 (forrás: Samsung) [+]

A Samsung szokásos módon nem köti orrunkra sem a sajtóközleményben, sem a termékoldalon, hogy milyen SoC-t használ, csak azt tudni, hogy 6 nanométeres és nyolcmagos a CPU. Feltételezhetjük, hogy ez a korábbi híreknek megfelelően a MediaTek MT6835V/ZA, alias Dimensity 6100+ lesz. Mellé adott a 6 GB operatív memória és a 128 GB beépített, microSD-vel bővíthető tárhely a telefonban. Nem maradt le a 3,5 mm-es jack csatlakozó sem, és megvan a Dolby Atmos támogatás is. A hátlapra egy darab 50 megapixeles kamera (f/1,8) került széles látószöggel és LED segédfénnyel.

Adott a Wi-Fi 5-ös modem, van Bluetooth 5.3, dual SIM képesség egy fizikai és egy eSIM kártyával, POGO pines csatlakozó töltéshez, GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou és QZSS támogatás a navigációhoz és arcfelismerés a képernyőzár feloldásához. Az új telefon januártól elérhető Magyarországon, a Samsung az ajánlott fogyasztói árat 149 990 forintban határozta meg.

Samsung Galaxy Tab Active5
Samsung Galaxy Tab Active5 (forrás: Samsung) [+]

A Galaxy Tab Active5-ről pedig már született egy bemutató anyagunk, mivel a készülék már debütált, így azt itt elolvashatja az érdeklődő. Magyarországon a táblagépből elérhető lesz a 128 GB-os és a 256 GB-os belső tárhellyel szerelt modell is, mindkettő természetesen 5G-képes. Előbbi ára 234 990 forint, míg utóbbi 264 990 forint ajánlott fogyasztói áron kerül piacra.

Előzmények

Hirdetés