A Samsungnak is tetszik az OVI

Mint ismeretes a Nokia nemrég indította be egyesített szolgáltatási terét az OVI-t, ahol a készülékek tulajdonosai mindent megtalálnak amire csak szükségük lehet: alkalmazások, zenék, videók, térképek, témák, hátterek és még ki tudja mi minden vásárolható meg közvetlenül a telefonok menüjéből. A szolgáltatás beindításakor sok piaci elemző igen szkeptikus volt, hiszen ezzel a lépéssel a Nokia a szolgáltatók zsebéből is kiszed pár garast, ám a távközlési cégek nem rettentek el a Nokia megoldásától. A Vodafone hálózatán például a saját live! szolgáltatása mellett is elérhető lesz. A GSM World Congress alkalmával kiderült, hogy a Samsung is hasonló szolgáltatás beindítását tervezi, de pontos részleteket egyelőre nem lehet tudni a tervezett internet alapú szolgáltatásról.

Azóta történt

Előzmények

  • Nem is annyira félelmetes az OVI

    Habár a piaci elemzők rendkívül hűvös fogadtatásra számítottak, a szolgáltatók mégis partnernek és nem ellenfélnek tekintik a Nokiát.

  • Vodafone az Oviban

    Úgy tűnik a Motorola vészjósló előrejelzése alaptalan: a Nokia online szolgáltatásai miatt nem dühödtek fel a szolgáltatók.

Hirdetés