A Sony visszahozza a régi STAMINA módot

Az európai, független, egy SIM kártyás kialakítású Sony Xperia X (F5121) készülékekre elérhető a Sony Concept of Android rendszere, amely egy igen stabil, mindennapi felhasználásra is alkalmas koncepciószoftver. A kísérleti rendszert felhasználók az új, 38.3.A.0.83 jelzetű builddel visszakapják az akkumulátorkímélő mód testreszabhatóságát, lényegében a STAMINA módot, amit az Android natív energiahatékonysági megoldása (Doze) váltott a Marshmallowval.


[+]

A Battery Saver néven futó új funkció lehetőséget biztosít az energiahatékonyság egyes aspektusainak tetszés szerinti beállítására, mint az egyes hálózati kapcsolatok korlátozásának lehetősége, a kijelző fényerejének automatikus csökkentése, valamint az ébrenlét idejének meghatározása. Ezen kívül néhány gyorskapcsoló is feltűnik az új szoftverben, ami a kamerának, és egyes funkcióinak elérését teszi hatékonyabbá. A már szintén 7.1.1-es Androidon alapuló kísérleti szoftver egyébként letölthető a Google Play Áruházban beszerezhető Concept Installer segítségével.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Elindul a Nougat Xperia X-re és X Compactra is

    Először az X Performance, később az XZ modellre indult el a 7.0-s Android főverzió, most pedig itt van X és X Compact eszközökre is.

  • Sony Xperia X Compact - kerüli a feltűnést

    Örülhetünk annak, hogy nem tűnik el a valóban kompakt méretű, jól felszerelt okostelefon a piacról, viszont a tavalyi elődhöz képest nem sok előrelépést tapasztalhatunk.

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • Sony Xperia X - igazi aktakukac

    A japán gyártó új terméksorozatának első tagja nem vall szégyent, jól néz ki, nagyon gyors, könnyen kezelhető, viszont a kamera még mindig nem az igazi, és az árazás sem az.

Hirdetés