A vártnál is erősebb lesz a Kirin 950?

Két nap múlva egy nagyobb eseményt tart a Huawei, ugyanis végre hivatalosan is lehullik a lepel a legújabb, saját fejlesztésű chipsetjükről, a Kirin 950-ről. A lapkáról természetesen egyre több hír és információ lát napvilágot, ám most több tesztnek is alávetették, amik alapján kijelenthető, hogy még az előzetes várakozásokhoz képest is jobban teljesít az SoC. A kínaiak megoldásq először a Mate 8-ban debütálhat, ami vagy a mostani, vagy egy későbbi sajtótájékoztató alkalmával mutatkozhat be. Így vagy úgy, a phablet a Geekbench adatbázisában is felbukkant.


[+]

A legírás szerint az Android 6.0-t futtató eszközben egy nyolcmagos processzor dolgozik, ami 1,8 GHz-en pörög. Az eredmények egyébként még az Exynos 7420 eddigi teljesítményét is felülmúlják, hiszen a Samsung SoC-je single-core esetén 1486, multi-core-nál pedig 4970 pontot gurított. Természetesen egyelőre még nem kell semmit készpénznek venni, ám mindenképpen jó előjelekkel indul az új Kirin.


[+]

Nem csak az Exynosszal érdemes összehasonlítani a Kirin 950-et, hanem az Apple A9-cel is, hiszen az almás vállalat új fejlesztésű processzora singe-core-ban 2487, multi-core-ban pedig 4330 pontot ért el, ami kétmagos létére igen impozáns számpárosnak minősül. A jövőt illetően egyébként a Samsung újabb ellenfelet állíthat majd a Huawei-nek, hiszen a Mongoose kódnéven fejlesztett SoC (ami elvileg Exynos 8890 lesz) 2294 / 6908 pontra képes az eddigi tesztek alapján. Hogy a sor ne érjen itt véget, a Snapdragon 820-at is megizzasztották már, a Qualcomm fejlesztése viszont egy kicsit gyengébb, 1731 / 4970 pontokkal operált. A verseny tehát kiélezett, és akkor még a pletykaszinten emlegetett MediaTek Helio X20-ról és X30-ról nem is beszéltünk.

Azóta történt

Előzmények

  • Még idén befuthat a Huawei „Mate 8"

    A berlini IFA kiállításra vártuk, de végül oda nem érkezett meg, így most néhány hónappal megkésve, de még idén mutatkozhat be az óriásmobil.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

  • Huawei P8 - nekik nem 8

    Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

  • Fotókon az Huawei Mate8?

    Az Ascend Mate7 folyatása lehet azokon a kémfotókon, amelyeket nemrég publikáltak.

Hirdetés