A világ legszebb okostelefonja?

Az eredetileg Sony Ericsson koncepcióként indult Black Diamond végül nem a nagy gyártó műhelyéből került a piacra, ráadásul csak 5 darab készült belőle. Ezzel a készülékkel vált híressé Jaren Goh formatervező, akinek új munkája az Opus Operis nevet viseli, és ismételten egy kis cég kínálatában lesz csak kapható.


QWERTY gombsor Jaren Goh tervezésében

 

A svájci Zenum gondozásában megjelenő okostelefon ismét olyan dizájnnal rendelkezik, amely minimum felhördülést vált ki a szemlélőből. A QWERTY billentyűzettel ellátott eszköz technikai paraméterei ezúttal nem annyira kiemelkedőek, mint a Black Diamond esetében, de így sem kell szégyenkeznie a 2 megpixeles kamerával, 1.2-es, sztereó Bluetooth kapcsolattal, WLAn támogatással, 240x320 pixeles kijelzővel és 128 megabájt ROM-mal rendelkező telefonnak.


Elegáns a hátlap is

 

A memória egyébiránt miniSD kártyával bővíthető, a gyári csomagban ebből egy 1 gigabájtos változattal is megajándékozza a vásárlót a Zenum. Sajnos a 3G hálózatokon nem működik a telefon, marad helyette a jó öreg GPRS. A készülék áráról még nincs információ, de a Jaren Goh által tervezett telefonok nem éppen olcsóságukról híresek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés