A viszontagságok ellenére jó 2020-a volt a Huawei-nek

Nőtt az árbevétel és a nyereség, az idei esztendő azonban számos kihívás elé állítja a vállalatot.

Annak ellenére, hogy a Trump adminisztráció különféle lépései miatt a Huawei Technologies előbb a Google-licencet, majd a legtöbb chipgyártó partnerét elvesztette, hogy aztán még a Honor márkán is túladjon, jók voltak a sencseni óriás tavalyi éves mutatói. A Huawei teljes árbevétele 136,7 milliárd dollárra rúgott a fogyasztói mellett a távközlési és a vállalati üzletágat is beleértve (42,2 billió forint), a nettó nyereség pedig 9,9 millió dolláron állt meg (3 billió forint).


[+]

Fontos adat, hogy az árbevétel 3,8%-kal, a nyereség pedig 3,2%-kal nőtt éves szinten, ami pedig a végfelhasználói termékeket illeti: a mesterséges intelligenciára épülő megoldások palettája szépen gyarapodott, miközben a Huawei okostelefont használók száma elérte tavaly a 730 milliót.

A Mate X2 belső és külső kijelzője, még Androidon alapuló rendszerrel
A Mate X2 belső és külső kijelzője, még Androidon alapuló rendszerrel [+]

Nyilván nem lesz egyszerű 2021, kiváltképp a fogyasztói üzletág áll kihívások előtt, hiszen áprilisban debütál a HarmonyOS operációs rendszer Kínában, és nem lesz kis feladat azt elfogadtatni a felhasználókkal az Android ellenében. Az első készülék, amelyik a publikus rendszerváltozatot telepítheti, a Mate X2, amit épp a minap teszteltünk le – még Androiddal.

Előzmények

  • Huawei Mate X2 - ablak a multiverzumra

    Igazi multitasking király a Huawei új hajlítható hibridje, csak most befele csukódik.

  • HMS tudástár

    Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

Hirdetés