A Vodafone is fél a visszaélésektől

Lassan több mint egy hete, hogy a T-Mobile felhívta a felöltőkártyás ügyfeleinek figyelmét arra, hogy ne adják ki a felöltőkártyák kódjait senkinek. A kezdeményezés úgy látszik, hogy hasznos, hiszen ezúttal a Vodafone figyelmezteti Vitamax ügyfeleit ugyanerre. A szolgáltató honlapján a következő felhívás olvasható:

"Felhívás:

A visszaélések és csalások elkerülése végett a Vodafone Magyarország felhívja VitaMax ügyfelei figyelmét, hogy felöltőkártyájuk adatait semmilyen célból ne adják ki, míg telefonjukra a feltöltés meg nem történt. A kártya adatai két számpárból állnak, egy kártya kódból és egy biztonsági kódból. E számpárok ismeretében - ha a feltöltés még nem történt meg - a feltöltő kártyán lévő összeget bárki más is felhasználhatja saját célra, anyagi kárt okozva ezzel a kártya vásárlójának.

A Vodafone Magyarország nem tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha a számpárokat a feltöltő kártya tulajdonosa egy másik személynek még a telefon feltöltése előtt kiadja. Ha a számpárokat felhasználásuk előtt a kártya tulajdonosától valaki jogosulatlanul megszerezte, és emiatt a kártya tulajdonosát kár érte, kérjük, forduljanak az illetékes nyomozó hatósághoz."

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés