A ZTE is hozott egy olcsó 5G-s mobilt

A Blade-széria legújabb tagjaként, természetesen Dimensity 720 rendszerchippel dobják a piacra az alsó-középkategóriás 5G-s eszközt.

A ZTE annak idején - immár 10 éve - az elérhető árú, akkor fájdalmas kompromisszum nélküli androidos mobilt hozta el többek közt a magyar piacra is az első Blade-del, ám ahhoz fogható sikert nálunk azóta sem tudtak elérni. Pedig folyamatosan jönnek az újdonságok, és például a most bemutatott Blade 20 5G is egy ígéretes mobil, ha az 5G-ből, a memóriacsomagból és a várható üzemidőből indulunk ki.


[+]

Az újdonság tényleg nagyjából a 2020-as minimálprogramot adja, 6,52 hüvelykes kijelzője csupán 720 x 1600 pixel felbontású, külső burkolata jellemzően műanyag, kávái a noccsos kialakításához képest átlagos méretűek, és a kamerarendszere sem hangzik vérpezsdítően: 16 megapixeles, f/1,8-as főkamera mellé jár 8 megapixeles, f/2,2-es ultraszéles, továbbá 2 megapixeles mélységszenzor. Az előlapon 8 megapixeles kamera dolgozik.


[+]

A MiFavor 10.5 kezelőfelület mögött futó Android 10-es főverzión nyilván nem lepődünk meg, ahogy azon sem, hogy aránylag méretes akkumulátort tudtak tenni a mobilba: 4000 mAh kapacitás a többi tulajdonságból kiindulva egész kellemes üzemidőt hozhat. A 6/128 GB-os tárolócsomaggal szerelt készülék az 1500 jüanos árkategóriában startol (kb. 70 ezer forint), ennyi pénzért - jellemzően szintén Dimensity 720-szal - elég erős a konkurencia Kínában, a helyiek választhatnak akár Full HD-s, 90 Hz-es képfrissítésű, még nagyobb akksis Oppo K7X-et, de adott a Huawei Enjoy 20 5G, vagy akár egy 8 GB RAM-os Realme V3 5G.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés