A ZTE lehet az első a kijelző alatti szelfikamerával

Nagyon valószínű, hogy a Visionox technológiáját használja majd a gyártó, az viszont biztos, hogy első körben nem lesz kompromisszummentes a megoldás.

A Visionox már júniusban prezentálta a tömeggyártásra kész, OLED kijelző mögé rejtett kameratechnológiáját, ekkor nagyjából 2020 év végére, 2021 év elejére jósolták az első mobilokat ezzel a megoldással.


A Visionox technológiája (forrás: IT Home)

Egyelőre még egyik mobilgyártó sem mutatott be és dobott piacra ilyen eszközt, viszont a ZTE márkaigazgatója, Ni Fei a saját Weibo blogján azt ígérte, tőlük fog érkezni az első ilyen mobil - mindez persze csak szép terv addig, amíg tényleg nem kerül a boltok polcaira, és túl sok konkrétummal nem is szolgál a poszt: egyedül annyit lehet tudni, hogy egy ZTE A20 5G nevű eszközről töltötte fel a posztot írója, ami egy eddig be nem jelentett, ám nemrég kínai mobilhálózati certifikációkkal felruházott eszköz. Ez általában nem szokott véletlen lenni.

A kijelző alatti kamera egyébként nem újdonság mobilos vonalon sem, alapvetően a kijelző alatti, optikai ujjlenyomat-olvasók is hasonlóképpen működnek, ám konkrét fotózásra vagy videózásra szánt lencséknek nehezebb a dolguk, hiszen a kijelzőn keresztül garantáltan kevesebb fény jut át, még akkor is, ha a kamerás részen jobb fényáteresztéssel kötnek félutas kompromisszumot az OLED színmélysége és a kamera minősége között. A Visionox technológiája egyébként nem csak a hardvert, hanem a „ködös”, tisztításra váró nyersképek fejlett képfeldolgozását is felkínálja a partnergyártónak, aki remélhetőleg nem csak a megtisztelő első helyet akarja kivívni magának, hanem tényleg biztos abban, hogy már alkalmas napi használatra a technológiára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés