Hirdetés

Akciófigyelő: 70 ezer forint alá esett a Xiaomi Mijia 3C robotporszívó ára

Ez a gép nem csak porszívóz, hanem fel is mos, 4000 Pa szívóerővel pedig elég hatékony.

Az erősebb hagyományos porszívók ára és a portartályos dokkoló nélküli, érvényes robotporszívók ára az utóbbi időben eléggé megközelítette egymást. Erre jó példa a Tomtop kínálatában most akciós Xiaomi Mijia 3C, amely 200 dollárért érhető el (ez valamivel kevesebb, mint 70 ezer forint), miközben egy átlagos porszívóval ellentétben igény szerint fel is mossa a padlót, ráadásul a sokak által jól ismert Mi Home alkalmazásból vezérelhető.

A Mijia 3C az egyik legolcsóbb olyan gép a piacon, ami a tájékozódáshoz LiDAR-t használ, vagyis lézeres technológiával méri fel a környezetét, a gyártó szerint 8 méteres távolságból is észleli az akadályokat. Az alkalmazás lehetőséget ad többszintes ingatlanok esetén a szinteken külön-külön térképekre, a szoftver felméri a területet és automatikusan felismeri az egyes szobákat, a felhasználó pedig be tudja állítani a takarítási sorrendiséget. A gép leesésgátlóval is fel van szerelve, a LiDAR-nál mért maximális magassága 9,5 centiméter, tehát az ennél magasabb lábakon álló bútorok alá befér és kitakarít, a szobák közötti esetleges küszöböket pedig 2 centiméteres magasságig tudja leküzdeni.

A Mijia 3C 4000 Pa szívóerővel képes porszívózni, ez négy fokozatban állítható. Az általánosságban ismert ökölszabály itt is érvényesül: 1 perc alatt 1 négyzetméternyi területet takarít fel, a 2600 mAh-s akkumulátor 100 percnyi üzemidőt szavatol egyetlen töltéssel. Az aprócska dokkolót természetesen magától megtalálja, ha töltésre lenne szüksége, a kombinált por- és víztartályt mi magunk tudjuk üríteni a fedlap felhajtását követően. A takarítás szisztematikusan történik, először a falak mentén halad, aztán sávosan végigmegy a közbülső részeken. Arra viszont figyelni kell, hogy a szőnyegeket a robot nem érzékeli, tehát felmosás módban ezeket vagy érdemes felcsavarni, vagy a térképen kijelölni olyan zónákat, ahová nem mehet a gép.

A készüléket a Tomtop ingyenes szállítással kínálja, itt lehet megrendelni.

Hirdetés