Hirdetés

Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős

A Tomtop akciózza most a Liectroux C30B-t, amely egy meglehetősen népszerű típus.

A Liectroux egy meglehetősen széles, alapvetően robotikus takarításra célzó vállalat, amely ablakmosó robotot éppúgy gyárt, mint kéziporszívót, de a legnagyobb kínálat a robot takarítógépeket fedi le. Alapvetően német alapítású, több mint 100 éves cégről van szó, amely 2007 óta kínai partnerrel dolgozik együtt. A termékskála legnépszerűbb darabja pont az a C30B, ami most akciósan 46 ezer forintot kóstál a Tomtopnál, ebben benne van a szállítás is németországi raktárból.

A gép az egyszerűbb porszívók közé tartozik, vagyis nincs rajta LiDAR, egyéb szenzorokkal tájékozódik a lakásban. Nem jár hozzá hatalmas dokkoló sem, az okostelefonos alkalmazás pedig alapfunkciós, de a legtöbb célra megfelel. Amiben a C30B kiemelkedik, az a szívóerő, a Tomtop 5000 Pa-t specifikál, más források szerint 4000 Pa, de mindkét érték jónak számít. A gép alján két forgókefe gyűjti be oldalirányból a port, amit a széles, hengeres kefe húz be a 600 ml űrtartalmú portartályba. Ezt ki lehet cserélni egy 350 ml-es víztartályra, így a felmosás funkció is elérhető.

A masina 2500 mAh-s Ni-MH akkumulátorról üzemel, két töltés között 120 percig tud takarítani. Van hozzá telefonos alkalmazás, amin térképet is mutat, ezen pedig jelzi, hogy mely területekkel végzett már, annyiban mindenképpen többre képes, mint a nagyon belépő szintű konkurensek, hogy nem véletlenszerűen kószál a szobában, hanem szisztematikusan végzi a dolgát. Lehetőségünk van csak egy-egy szoba kiporszívózására is megkérni, kompatibilis az Alexával, tehát elvileg hangvezérléssel is működtethető.

Mivel csak 7,4 centiméter magas, ezért egy csomó bútor alá befér és intézkedik, a lakásban található, maximum 1,5 centiméteres akadályokon pedig át tudja magát küzdeni, valamint ha véletlenül beleakadna egy kábelbe, akkor le is tudja magáról azt tekerni. A portartály mellett van HEPA szűrő is, a dobozban pedig még távirányítót is találunk, ha nem a telefonunkra szeretnénk csak hagyatkozni. A gyártó hivatalos oldala 289 dolláros árral riogat, ehhez képest a Tomtop akciója tényleg baráti. Itt lehet a terméket megrendelni.

Azóta történt

Hirdetés